Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) voor energie-intensieve mkb-ondernemingen

06-10-2022

Heb je een energie-intensieve mkb-onderneming, dan kom je misschien in aanmerking voor de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK-regeling).
Hiermee komt er vanuit de overheid gerichte steun voor mkb-ondernemers die getroffen worden door de gevolgen van de hoge energietarieven. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) bereidt de regeling voor.

De TEK-regeling is gebaseerd op het energieverbruik en de omzet van de onderneming. Hiermee ontvangt de ondernemer deels compensatie voor de (verwachte) stijging in energiekosten voor het restant van 2022 en een deel van 2023. Mkb-ondernemingen die in aanmerking komen krijgen een percentage van de gestegen prijs als steun, tot een maximum bedrag per onderneming.

Wanneer kom je in aanmerking?
Je kunt de TEK-regeling aanvragen als jouw mkb-onderneming energie-intensief is. Dit betekent dat je door de aard van de werkzaamheden niet kunt ontkomen aan een hoog energiegebruik.

Wanneer gaat TEK open?
TEK is nog niet open. Je kunt de regeling nog niet aanvragen. De regeling moet voldoen aan Europese staatssteunregels en goedgekeurd worden door de Europese Commissie. Daardoor gaat TEK mogelijk pas in de loop van 2023 open. Zodra dit bekend is, vind je die informatie op deze pagina.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vraagt alleen gebruik te maken van deze regeling als het echt noodzakelijk is.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers