Terugblik op Gentse Winterfeesten

07-2-2019

De feestdagen zitten er dan wel al een tijdje op, maar tijdens deze kille winterdagen blikt Veldeman graag nog eens terug op één van de gezelligste winterevents: de Gentse Winterfeesten.

5 jaar Gentse Winterfeesten
In 2018 was Veldeman voor het 5de jaar op rij partner van de Gentse Winterfeesten. Dit 4 weken durende winterevent streek neer op 3 pleinen in de Gentse binnenstad en trok meer dan 3 miljoen bezoekers. Je vond er horecagelegenheden, een kerstmarkt met 155 standhouders waarbij je leuke kerstspullen of lekkers kon kopen en een tijdelijke ijsbaan.

Elke centimeter benut
Vanuit organisatorisch oogpunt hielden de Gentse Winterfeesten wel wat uitdagingen in. Alles was tot op de centimeter uitgemeten en de oppervlaktes werden optimaal benut. Een goede voorbereiding voor deze winterse festiviteiten was een must!

Aluhallen voor elk gebruik
Veldeman plaatst jaarlijks verschillende aluhallen op de Gentse Winterfeesten, elk met hun eigen, specifieke doel en rekeninghoudende met verschillende challenges. Zo was er op het Sint-Baafsplein, een grote aluhal met in het midden een hoog standbeeld in een fontein. Moeilijk, maar niet onoverkomelijk. De tent bood plaats aan meerdere kleine, houten chalets en drankgelegenheid.

Op het Emile Braunplein konden bezoekers schaatsen op de tijdelijke ijsbaan die gelegen is onder de Gentse Stadshal. Veldeman legde er de vloer – met een niveauverschil van meer dan 1 meter – waarop de ijsbaan werd geplaatst. Een huzarenstukje, want een ijsbaan moet uiteraard volledig waterpas liggen. Daarnaast plaatste Veldeman nog een aluhal voor de schaatsverhuur en eentje die dienst deed als Moose Bar, een hippe horecatent.

Sfeer en gezelligheid
De Gentse Winterfeesten ademden sfeer en gezelligheid en dat werd ook doorgetrokken in de afwerking van de constructies. Zo ontwikkelde Veldeman voor een aantal tenten speciale houten thermowood zijpanelen: kwaliteitsvolle houten panelen die de tenten en het project een nog warmer kerstgevoel meegaven.

Quinten Goekint van Event Management Organisation, organisator van de Gentse Winterfeesten vertelt: “Bij evenementen met zo’n aantal bezoekers mag je alleen maar de veiligheid vooropstellen. En dan willen we zeker zijn dat we de beste, meest gekwalificeerde tenten en het beste materiaal hebben en dat vinden we bij Veldeman.” Bekijk hier zijn YouTube-filmpje.

Gentse-Winterfeesten-4.jpg Gentse-Winterfeesten-1.jpg Gentse-Winterfeesten-2.jpg
 

Partners & preferred suppliers