Testevenementen uitgesteld

13-1-2021

Komende maand zou Fieldlab Evenementen vier testevenementen organiseren, maar vanwege de oprukkende Britse variant van het coronavirus zijn de proeven uitgesteld.
 
"Ze gaan door", zei De Jonge over de proefevenementen. "We gaan volgende week besluiten wanneer." Het doorgaan van de testen is van groot belang voor de sector.
De komende week wordt gebruikt om de impact van de Britse variant nader te onderzoeken.
 
Ondanks de huidige maatregelen ging Fieldlab, een gezamenlijk initiatief van de evenementensector, evenementenbouwers en de overheid,  er van uit dat de vier tests deze maand wel door zouden gaan. Juist omdat de proeven moeten aantonen wat er nodig is om in deze tijd evenementen door te laten gaan.
 
Riemer Rijpkema van Fieldlab geeft aan begrip te hebben dat men de impact van de Britse variant nader wil onderzoeken maar is ook teleurgesteld. “We hebben nog steeds de overtuiging dat onze praktijkonderzoeken in een veilige omgeving plaatsvinden, zelfs met de Britse variant die nu is opgedoken.”
 
De evenementensector ligt als gevolg van de coronacrisis al maanden plat en heeft de overheid meermaals gevraagd perspectief te bieden.
 
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers