Tips van Safety Group waarmee je het werken met reserveringen (weer) rendabel maakt

02-6-2020

In dit artikel geeft Safety Group een aantal tips en toepassingen waarmee het werken met reserveringen rendabel(er) wordt en kom je erachter waarom het werken met een ticketsysteem uit de evenementenbranche daar juist geschikt voor is!
 
Werk met dagdelen en tijdsloten
Het werken met tijdsloten ligt misschien voor de hand, maar it’s better to be safe than sorry. Bij het hanteren van dagdelen en tijdsloten ben je er zeker van dat je ten alle tijden de capaciteit van jouw locatie maximaal benut. Wanneer je dat niet doet zal je al snel merken dat veel reserveringen niet parallel lopen aan elkaar. Dat betekent dat bezoeker 3 en 4 niet tegelijkertijd de plekken van bezoeker 1 en 2 kunnen bezetten. Dat kan je al snel veel omzet schelen.
 
Stel een reserveringsprijs in
Gezien je een maar beperkt aantal gasten mag ontvangen wil je niet dat een bezoeker een tijdslot reserveert voor enkel een kopje koffie. Stel daarom een reserveringsprijs in die de bezoeker als voorschot betaalt. Op die manier ben je gegarandeerd van een bepaald bedrag aan omzet per bezoeker én minimaliseer je de kans op een ‘no show’. Je kunt er uiteraard voor kiezen om het voorschot weer in mindering te brengen op de rekening van de bezoeker.
 
Blijf ‘in control’ en gebruik tickets
Stuur je bezoeker na het maken van een reservering een ticket toe, bijvoorbeeld met een unieke QR-code. Wanneer de bezoeker een ticket bij aankomst laat zien, weet je zeker dat deze een reservering plaatste. Het scannen van deze tickets zorgt ervoor dat je altijd weet hoeveel mensen je nog kunt verwachten en in staat bent om aan te tonen hoeveel bezoekers er binnen een periode en/of tijdslot aanwezig waren.
 
Leer je bezoekers kennen
Plaats trackinglinks in je shop om inzicht te krijgen in je doelgroep. Daarnaast is het mogelijk om AVG-proof gegevens te verzamelen over je bezoekers. Kom erachter hoe oud of je bezoekers zijn of waar ze vandaan komen en bereik ze in het vervolg nóg beter.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers