Toch uitstel opgave NOW-1

02-11-2021

Ongeveer 9.500 werkgevers die NOW-steun hebben ontvangen in de eerste tranche in 2020, zijn te laat met het indienen van hun definitieve omzetcijfers zo blijkt uit de brief van staatssecretaris Wiersma van SZW aan de Tweede Kamer. De vaststelling moest voor 1 november zijn ingediend.
 
Totaal hebben 138.538 werkgevers een aanvraag voor de NOW 1 gedaan. Daarvan hebben 117.887 hun cijfers volledig aangeleverd, 12.213 ondernemers hebben aangegeven nog geen volledig beeld te kunnen geven, veelal vanwege het ontbreken van een accountantsverklaring. Zij krijgen nu tot 6 februari de tijd om hun aanvraag alsnog volledig te maken.
 
De kleine 9500 werkgevers die überhaupt niets hebben ingestuurd (goed voor €320 miljoen aan steun) krijgen uitstel tot 9 januari. Volgens Wiersma zal een deel van deze groep bewust niets hebben ingestuurd omdat zij verwachten het volledige bedrag te moeten terugbetalen.
 
Bedrijven die steun moeten terugbetalen kunnen een coulante betalingsregeling verwachten. Zo kan er een betaalpauze van maximaal een jaar worden ingelast en hoeft er bij betaling in termijnen geen rente te worden betaald.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers