TOGS: nieuwe SBI codes toegevoegd

08-4-2020

Op 7 april heeft het Kabinet, mede dankzij inspanningen van CLC-VECTA en in samenwerking met het EventPlatform, besloten de TOGS regeling opnieuw uit te breiden. De SBI-codes waar het om gaat zijn hier te downloaden. Daarbij moet worden opgemerkt dat ondernemers met SBI-codes in Module 1 direct aanspraak kunnen maken op de tegemoetkoming. Voor ondernemers met een SBI-code in module 2 geldt een aanvullend criterium; zij worden gevraagd te verklaren dat 70% van hun omzet komt uit de getroffen sectoren in module 1 en in de sectoren uit de lijst van 27 en 28 maart jl.
 
Met dit besluit zijn een aantal slagen gemaakt voor ondernemers in de evenementenbranche. Maar we missen nog enkele belangrijke categorieën bedrijven, waar onder standbouw (SBI-code 7311 Reclamebureaus). Onze belangrijkste inzet nu is die alsnog toegevoegd te krijgen.
 
Toegevoegde ondernemers kunnen vanaf 15 april 2020 gebruik maken van de verruimde TOGS.
 
Een andere belangrijke uitkomst van de inzet waar veel nadruk op is gelegd door partijen, is de situatie waarbij ondernemers, op basis van hun hoofdactiviteit, onder een verkeerde SBI-code staan ingeschreven. Deze ondernemers kunnen dit melden bij RVO. RVO zal deze verzoeken dan per geval bekijken op redelijkheid en billijkheid, dan wel toetsen aan de economische activiteit waarmee de onderneming in het Handelsregister staat ingeschreven.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers