UFI brengt nieuwe cijfers uit over impact corona op beurzenindustrie

27-7-2020

UFI, The Global Association of the Exhibition Industry, heeft de COVID-19-schadebeoordeling voor de wereldwijde beurzenindustrie 2020 geüpdatet. In deze beoordeling staat dat bedrijfsinkomsten wereldwijd met 2/3e zijn gedaald in de eerste helft van 2020, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Beurzen hebben een directe impact op de regio waar deze plaatsvindt. De totale misgelopen output voor de beurzenindustrie zelf (locaties, organisatoren, dienstverleners) en voor alle industrieën die profiteren van de uitgaven van de deelnemers (accommodaties, restaurants, vervoer) - wordt geschat op een minimum van 158 miljard euro:
 
  • €52 miljard voor Europa,
  • €67 miljard voor Noord Amerika,
  • €35 miljard voor Azië Pacific
Dit vertaalt zich in 1,9 miljoen banen wereldwijd.
 
Het annuleren of uitstellen van beurzen heeft ook invloed op het afsluiten van contracten. Op basis van de huidige voorspellingen van UFI werd een minimum van € 260 miljard aan contracten niet ondertekend, mede doordat exposanten en bezoekers elkaar niet meer konden ontmoeten op de beurs.
 
“De impact van de COVID-19-pandemie op de beursindustrie is ernstig. Ondanks de geleidelijke heropening in veel delen van de wereld, worden veel bedrijven in de tentoonstellingsindustrie geconfronteerd met enorme omzetdalingen en winstverlies. Dit heeft ook gevolgen voor alle deelnemers die contracten ondertekenen op de beursvloer. Het is belangrijk dat overheden, lokale autoriteiten en de industrie samenwerken om de heropening van tentoonstellingen en vooral B-to-B-evenementen te vergemakkelijken, aangezien ze een cruciale rol moeten spelen bij het herstel van economieën en samenlevingen, ”aldus Kai Hattendorf, UFI Managing Director en CEO.
 
Download hier het persbericht.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers