Uitbreiding TOGS-regeling voor nevenactiviteiten

30-4-2020

Vanaf 29 april 2020 kunnen ondernemers ook aanspraak maken op de TOGS-regeling met één van hun geregistreerde nevenactiviteiten. Dit besluit geldt met terugwerkende kracht vanaf de openstelling van deze regeling, en geldt dus voor iedereen die op 15 maart die nevencodes had geregistreerd.

Naast je hoofdactiviteit staan er maximaal 2 nevencodes op je inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Een voorbeeld van het RvO: je bent een modeontwerper met als hoofdactiviteit ‘industrieel en productontwerp’. De code die bij deze hoofdactiviteit hoort, valt niet onder de regeling, maar je verkoopt je kleding ook in de winkel met de nevencode die staat voor ‘retail’. Met deze nevenactiviteit kom je dus wel in aanmerking voor de regeling. Als je ook aan de andere voorwaarden voldoet, kun je TOGS aanvragen.

Heb je onlangs aangevraagd met een SBI-code van je nevenactiviteit, dan heb je mogelijk van RVO een afwijzing ontvangen. Als de SBI-code je nevenactiviteitcode is die in aanmerking komt, dan hoef je niets te doen. Je aanvraag wordt dan vanzelf binnen enkele dagen in behandeling genomen.

Kom je ook met je nevenactiviteit niet in aanmerking, dan kun je mogelijk gebruikmaken van andere ondersteuningsmaatregelen. Check je code in deze SBI-tool.

De voorwaarden voor de TOGS-regeling blijven hetzelfde. Dien je een aanvraag in op basis van een geregistreerde nevenactiviteit? Dan moet je uitsluitend op basis van die nevenactiviteit voldoen aan de minimumvereisten qua omzetverlies en de vaste lasten (beiden € 4.000). Omzetverlies en vaste lasten die betrekking hebben op de geregistreerde hoofdactiviteit mag je dus niet laten meewegen in de aanvraag. Net als bij alle andere aanvragen kan er achteraf om aanvullende bewijsmateriaal gevraagd worden.

Bron: RvO
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers