Uitstel loonaangifte kleine ondernemers tot 1 juli 2020

04-2-2020

De belastingdienst geeft ongeveer 24.000 ondernemers die zelf hun loonaangifte doen via de site van de Belastingdienst uitstel tot 1 juli 2020. Dit in verband met het nieuwe inlogmiddel eHerkenning. Het uitstel geldt voor ondernemers die overstappen naar Mijn Belastingdienst Zakelijk en daarvoor eHerkenning moeten aanvragen. Ook geldt het voor ondernemers die voortaan een marktsoftware of fiscaal dienstverlener inschakelen om aangifte te doen.
 
Kom je in aanmerking voor uitstel? Dan ontvang je binnenkort automatisch een brief van de Belastingdienst. Als je zelf al om uitstel hebt gevraagd en je komt in aanmerking, krijg je ook automatisch een brief.

eHerkenning
De Rijksoverheid heeft eHerkenning ontwikkeld om zo de betrouwbaarheid en veiligheid van de gegevensuitwisselingen tussen het bedrijfsleven en (semi)overheidsorganisaties te vergroten. Het hebben van eHerkenning is sinds 1 januari verplicht, maar nog niet alle kleine ondernemers maken hier gebruik van.
 
Vennootschapsbelasting
Voor de aangifte vennootschapsbelasting die uiterlijk 31 mei binnen moet zijn, geldt de gebruikelijke werkwijze voor het aanvragen van uitstel van 5 maanden.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers

BIJEENKOMSTEN

bekijk volledige
bijeenkomstenkalender