Update digitaal coronabewijs

16-6-2021

Er wordt steeds meer mogelijk als mensen gevaccineerd zijn of als blijkt uit testresultaten dat ze niet besmettelijk zijn. Daarvoor is een coronabewijs ontwikkeld waarmee iemand kan aantonen dat er een beperkt risico is op het overdragen van COVID-19, omdat hij of zij:

Volledig is gevaccineerd of
Recent (minder dan 72 uur geleden) negatief is getest of
Onlangs (minder dan zes maanden geleden) zelf corona heeft doorgemaakt

Het coronabewijs heeft twee toepassingen:
1.Om te kunnen reizen binnen de EU. Daarvoor is er het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC). Vanaf 1 juli 2021 is het beschikbaar voor iedereen boven de 12 jaar.
2.Om toegang te verkrijgen tot locaties en evenementen in NL die een coronabewijs vragen. Daarvoor is er een Nederlands coronabewijs.

Informatie over de coronastatus komt van het RIVM en uit de vaccinatieregistratie en testuitslagen van de GGD-en, de ziekenhuizen en de Stichting Open Nederland. Die data kun je vervolgens ophalen met de CoronaCheck app. Vanaf eind juni is het mogelijk de vaccinatie toe te voegen in CoronaCheck app.

De Rijksoverheid heeft een Q&A gepubliceerd (die regelmatig wordt geüpdatet) met antwoord op vragen t.a.v. de implementatie en het gebruik voor reizen en toegang tot o.a. evenementen.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers