Update Garantieregeling evenementen

14-6-2021

Omdat de Garantieregeling (Subsidieregeling Evenementen) een vorm van staatssteun is, is goedkeuring van de Europese Commissie noodzakelijk. Tot op dit moment is er nog geen formeel besluit genomen op de regeling. Het demissionaire kabinet bestempelt de gesprekken tussen Nederland en de EC als positief en verwacht binnen enkele weken groen licht te krijgen.
 
De regeling in het kort
Mocht een georganiseerd evenement tussen 1 juli en 31 december 2021 verboden worden door de Rijksoverheid vanwege corona, dan staat het Rijk onder voorwaarde garant voor de al gemaakte kosten (80% subsidie, 20% lening). CLC-VECTA heeft zich vanuit het Eventplatform in samenwerking met de Alliantie ingezet voor een verbreding van de garantieregeling evenementen zodat niet alleen de organisatie aanspraak kan maken op de garantieregeling, maar ook de ingehuurde bedrijven. Het demissionaire kabinet heeft vooralsnog de stap naar een uitbreiding of verlenging van de maatregel niet gezet.
 
Aanvraag voorbereiden
Aanvragen is op dit moment dus nog niet mogelijk, maar je kunt je aanvraag wel vast voorbereiden en een conceptaanvraag laten beoordelen. Gebruik daarvoor het aanvraagformulier (tussentijds opslaan is mogelijk). Zorg daarnaast alvast voor eHerkenning niveau 3. Wil je je conceptaanvraag laten beoordelen zet je aanvraag dan klaar via de aanvraagpagina en stuur een e-mail naar trsec@rvo.nl met in de onderwerpregel 'verzoek beoordeling concept 'naam evenement'. Binnen enkele dagen ontvang je terugkoppeling.
 
Meer informatie over de regeling vind je hier.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers