Vaststellingsverzoeken TVL Q1 2021

02-8-2021

Bij de vaststelling bepaald het RVO het definitieve subsidiebedrag waar een ondernemer recht op heeft. De werkelijke omzetcijfers van het eerste kwartaal van 2021 worden hiervoor gebruikt.
  • Is het omzetverlies gelijk aan de schatting in de aanvraag? Dan krijgt de ondernemer na het eerdere voorschot van 80 procent, nu ook de resterende 20%.
  • Was het omzetverlies van de ondernemer meer dan hij/zij had opgegeven, dan krijgt de ondernemer nog meer dan 20% nabetaald.
  • Bij een lager omzetverlies krijgt de ondernemer minder dan 20% nabetaald of moet hij/zij (een deel van) het voorschot terugbetalen. Dat hangt af van de hoogte van het omzetverlies.
Ondernemers moeten de werkelijke omzet van het eerste kwartaal 2021 vóór 1 oktober 2021 doorgeven.
 
Welke gegevens zijn er nodig?
In elk geval is de werkelijke omzet zónder btw nodig. Hierbij worden de gegevens van de Belastingdienst gebruikt. Vaak is het formulier al grotendeels voor de ondernemers ingevuld. Er hoeft dan alleen nog akkoord te geven op het vaststellingsverzoek. Soms moeten de werkelijke omzetgegevens nog worden ingevuld, of wordt gevraagd om aanvullende informatie.

Tips:
Geef inkomsten door zonder btw. Voeg bijlagen toe als bewijs. Als er bewijs ontbreekt, duurt het langer voordat de definitieve subsidie kan worden berekend.
De volgende stukken zijn bewijs van de omzet:
- btw-aangiftes van de subsidieperiode (en de referentieperiode als de omzet verschilde van de aanvraag), of
-  een duidelijke uitdraai uit het boekhoudprogramma van de omzet: bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten goed zichtbaar zijn, of
-  een goedgekeurde en gedeponeerde jaarrekening.
Meer weten? Kijk dan op  Na uw aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q1 2021 | RVO.nl | Rijksdienst
 
Aanvragen boven de €125.000 (mkb en grote ondernemingen)
Bij een TVL-subsidie van €125.000 of meer is extra controle nodig. Met een accountantsproduct bevestigt de accountant of accountants-administratieconsulent dat de opgegeven omzet klopt en dat de TVL-aanvraag aan de subsidievoorwaarden voldoet. Zo wordt gecontroleerd of de gehele onderneming niet boven het maximale steunbedrag uitkomt. Dit geldt vanaf deze TVL-periode ook voor mkb-ondernemingen.
 
Half augustus is het accountantsproduct voor de vaststelling beschikbaar. Ook zonder het accountantsproduct kunnen ondernemers al een vaststellingsverzoek indienen. Het accountantsproduct kan dan later worden toegevoegd.
De ondernemers ontvangen een bericht wanneer het accountantsproduct kunnen worden ingediend en hebben hiervoor twee weken de tijd hebben. Indien dit niet lukt, kan dat worden aangeven, en de termijn verlengd. De ondernemer krijgt om de twee weken een bericht ter herinnering.
Belangrijk: de aanvraag kan pas in behandeling worden genomen op het moment dat deze compleet is, dus inclusief het accountantsproduct. 
 
Maximale bedrag COVID-19 steun
Een onderneming mag in totaal niet meer dan € 1.800.000 aan overheidssteun ontvangen. Als ondernemers tijdens de vaststelling de staatssteungrens bereiken, wordt de subsidie naar beneden bijgesteld bij tot het maximaal toegestane bedrag.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers