Verbod op samenkomsten en evenementen

08-5-2020

Ten aanzien van ‘samenkomsten’ geldt een verbod tot 20 mei 2020. Hierop is tijdens de persconferentie van 6 mei een aanpassing met perspectief gedaan; vanaf 1 juni zijn samenkomsten mogelijk tot 30 personen en vanaf 1 juli (bij goede resultaten) tot 100 personen. Het is wel belangrijk dat hierbij steeds het onderscheid tussen vergunnings- en meldingsplichtig moet worden gemaakt; een evenement van 50 gasten kan óók vergunningsplichtig zijn als het bijvoorbeeld plaatsvindt in een openbare ruimte. Wanneer een evenement vergunnings- of meldingsplichtig lees je in dit artikel.
 
Het verbod op vergunningsplichtige- en meldingsplichtige evenementen (in de regel grootschalige publieksevenementen) staat op dit moment tot 1 september 2020. Hugo de Jonge, de Minister van Volksgezondheid, schrijft in een Kamerbrief dat er nog geen exacte datum te noemen valt waarop evenementen weer mogelijk zijn, maar benoemd dat dit wel eens pas zou kunnen zijn als er een vaccin. 1 januari 2021 is als richtdatum genoemd, maar dit kan ook langer duren.
 
Momenteel gaan de noodverordeningen, de wettelijke vertaling van het beleid en de grondslag waarop wordt gehandhaafd, die worden opgesteld door de Veiligheidsregio’s veelal nog uit van een verbod tot respectievelijk 20 mei en 1 september 2020. Deze noodverordeningen zijn nog niet aangepast op de aankondigingen van 6 mei.
 
Onderstaand tref je de ‘routekaart’ aan voor de exitstrategie zoals in de persconferentie aangekondigd.   



Bron: Rijksoverheid

 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers