Verruimingen evenementen per 26 en 30 juni

21-6-2021

Vanaf 26 juni zijn alle evenementen die plaatsvinden in reguliere publieke plaatsen, zoals in de horeca, beurs- en congrescentra of poppodia, toegestaan. Voor vergunningsplichtige evenementen is dat vanaf 30 juni.
Wel gelden er nog een aantal voorwaarden voor zowel binnen-als buitenruimtes:
 
- Bezoekers houden 1,5 meter afstand
- In ruimtes waar mensen een vaste zitplaats hebben, geldt dat mensen geplaceerd moeten worden
- Registratie en een checkgesprek blijven verplicht
- In ruimtes waar mensen geen vaste plek hebben (doorstroomlocaties), geldt een maximale capaciteit van 1 bezoeker per 5m2.
 
Als er gebruik gemaakt wordt van het coronatoegangsbewijs, dan vervalt de verplichting van de anderhalve meter en geldt de reguliere capaciteit. Vanaf 23 juni geldt dat, naast testen voor toegang, ook een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs gebruikt kan worden als coronatoegangsbewijs. Deze drie mogelijkheden kunnen getoond worden in de (update van de) CoronaCheck app.
 
Huwelijken
Bij een huwelijksvoltrekking geldt ook dat 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt mag worden. Gasten houden onderling 1,5 meter afstand en hebben een vaste zitplek. Voor feesten of recepties in horecagelegenheden, zalencentra of op terrassen gelden de regels die daar van toepassing zijn.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers