Verzoek uitbreiding TOGS-regeling voor ‘schrijnende gevallen’

12-5-2020

Hoewel de overheid de TOGS-regeling al een aantal keren heeft uitgebreid, zijn er nog steeds bedrijven en sectoren die niet in aanmerking komen voor de tegemoetkoming in de vaste lasten van 4.000 euro. Dat schrijft voorzitter Jacco Vonhof in een brief aan de Tweede Kamer. De keuze van sectoren die wel of niet in aanmerking komen is volgens hem niet uit te leggen. Daarom heeft Vonhof in zijn brief aan de Kamer een lijst toegevoegd met voorbeelden van sectoren die op grond van hun omzetderving alsnog aanspraak op de regeling moeten kunnen maken. Een van de sectoren die na herhaaldelijk en veelvuldig lobbyen van CLC-VECTA is opgenomen in deze brief, is de standbouwsector.
 
Vonhof wijst er in zijn brief ook op dat het bedrag van 4.000 euro niet aansluit op de praktijk. 'Veel bedrijven hebben een hoge omzetderving, terwijl de vaste lasten gewoon doorlopen. Zeker nu de crisis maanden aanhoudt, is die eenmalige 4.000 euro – hoe welkom ook- niet meer dan een druppel op de gloeide plaat. Ondernemers komen hierdoor steeds verder in het nauw en hun schulden lopen op. Dat is niet lang vol te houden.'
 
CLC-VECTA heeft zich de afgelopen weken hard ingezet om de SBI-code 7311 Reclamebureaus (waar de standbouw onder valt) alsnog toegevoegd te krijgen bij de lijst. Tweemaal eerder heeft het Kabinet, mede dankzij inspanningen van CLC-VECTA, al besloten de TOGS regeling uit te breiden, waaronder de uitbreiding TOGS-regeling voor nevenactiviteiten en door het toevoegen van nieuwe SBI-codes op 7 april.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers