Vijf procent meer buitenlandse exposanten op Duitse beurzen

30-8-2012

Uit het recente onderzoek van de Duitse brancheorganisatie AUMA, blijkt dat vorig jaar 159.945 exposanten hebben deelgenomen aan de 134 internationale beurzen in Duitsland. Hiervan kwamen er 88.608 (55,4%) uit het buitenland, wat 5% meer is dan bij de vorige edities van deze beurzen.

Europese landen die niet tot de Europese Unie behoren waren in 2011 extra sterk aanwezig op beurzen in Duitsland. Het aantal beursdeelnames door Russische bedrijven steeg met 12% ten opzichte van het voorgaande jaar, het aantal Turkse beursdeelnames steeg met 13% en de deelname vanuit Kroatië steeg met bijna 30%.

Uit de Europese Unie kwamen 3,8% meer exposanten. De EU-landen die financieel er het meest slecht voor staan, lieten zich extra veel op de Duitse beurzen zien. De beursdeelnames uit Portugal stegen met 10%, die uit Spanje met 7,5% en uit Griekenland met 6%. Ook de midden- een Oost-Europese landen lieten een sterke stijging zien: Roemenië +24%, Tsjechië +18% en Slovenië +11%. Daar tegenover stond een daling met 18% van beursdeelnames uit Hongarije.

Italië, traditioneel de grootste buitenlandse exposant in Duitsland, liet een toename van 2% zien. China, nummer twee op deze ranglijst, een toename van 10%. Het aantal beursdeelnames uit Taiwan, Korea en Japan steeg eveneens, met respectievelijk 9, 11 en 14%. Het aantal exposanten uit India nagenoeg stagneerde.

Vanuit de Verenigde Staten kwamen er 3,6% meer exposanten, daar waar de beursdeelnames vanuit dit land de laatste jaren stagneerde. Het aantal exposanten uit Latijns-Amerika nam met 4% af. Mexico liet nog een kleine plus zien, daar waar Brazilië en Argentinië respectievelijk een daling van 14 en 5% vertoonden. Het aantal beursdeelnames uit Australië/Oceanië steeg met bijna 3%.

De top tien van landen op Duitse internationale beurzen in 2011
(in aantal beursdeelnames)

Bron: Auma

Als wordt gekeken naar het aantal beurzen waaraan is deelgenomen, dan leiden Oostenrijk en Zwitserland de ranglijst, met deelname aan 130 internationale beurzen. Daarna volgen Italië met 125 en Frankrijk en Groot-Brittannië met deelname aan 123 beurzen.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers