VNO-NCW en MKB Nederland reageren op door kabinet gepresenteerde noodmaatregelen

18-3-2020

VNO-NCW en MKB-Nederland geven in hun eerste reactie aan tevreden te zijn met de aanvullende stappen van het kabinet om ondernemers van heel klein tot groot te ondersteunen tijdens deze crisis. Wel geven ze aan dat er in de komende dagen bekeken moet worden of het ook in de praktijk snel genoeg hulp biedt nu veel ondernemers zonder opdrachten zitten.  

De twee ondernemingsorganisaties waren vorige week in crisisoverleg met de overheid waarin concrete voorstellen zijn gedaan om schade aan banen en de economie te voorkomen. ‘Het is goed een deel van die voorstellen nu terug te zien. Dit geeft ondernemers het gevoel dat we zij aan zij staan om dit corona-spook te verslaan. Het blijft de komende tijd echter aankomen op eendracht en daadkracht, want dit is nog lang niet voorbij', vertellen de ondernemingsorganisaties. 

De organisaties hopen dat met name de versoepelingen in de nieuwe regeling voor werktijdverkorting (NOW) snel het hoofd bieden aan sectoren waar de omzet bijna helemaal wegvalt. Daarnaast vinden ze het goed dat de financieringssteun voor met name grotere mkb-bedrijven wordt uitgebreid via de GO-regeling nu liquiditeit een snel groeiend probleem wordt. 'Wel is het zaak te zorgen dat het snel merkbaar is voor ondernemers. Dat wordt sowieso een belangrijke toetssteen voor de nieuwe plannen', aldus VNO-NCW en MKB-Nederland. De versnelde inkomensondersteuning en de compensatieregeling voor hard getroffen sectoren vinden de ondernemingsorganisaties ook goede initiatieven. ‘Daarnaast is het goed dat alle getroffen ondernemers eenvoudiger uitstel van belasting kunnen aanvragen,' aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.

Bron: VNO-NCW
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers