Vooraankondiging aanbesteding ontwerp en bouw Nederlandse Paviljoen Expo 2025 Osaka

17-8-2022

Via het Ministerie van Buitenlandse Zaken ontvingen we een vooraankondiging over de aanbesteding voor het ontwerp en de realisatie van het Nederlandse Paviljoen en de bezoekerservaring tijdens Expo 2025 in Osaka. Met de vooraankondiging hopen zij CLC-VECTA leden te enthousiasmeren zich in te schrijven voor de aanbesteding die medio september 2022 opengaat.

De vooraankondiging
Nederland doet mee aan de wereldtentoonstelling Expo 2025 in Osaka van 13 april tot 13 oktober 2025. De aanbestedingsprocedure voor ontwerp, bouw, onderhoud en afbouw van het Nederlandse paviljoen en de bezoekerservaring zal omstreeks 14 september 2022 starten. Partijen kunnen voorstellen indienen tot 13 november 2022 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voor de totstandkoming van het paviljoen en de bezoekerservaring is 7,8 miljoen euro (excl. BTW) gereserveerd.
 
Osaka verwacht tijdens de Expo 2025 ongeveer 28 miljoen zakelijke en particuliere bezoekers te ontvangen, waarvan ongeveer 90% van de bezoekers uit Japan zullen komen. De Expo-organisatie geeft aan dat naar schatting 150 landen en 25 organisaties zullen deelnemen aan de wereldtentoonstelling. Expo 2025 Osaka heeft als thema ‘Designing Future Society for Our Lives’ en zal gaan over het vormgeven van een wereld waar grote crises rond bijvoorbeeld klimaat en gezondheid de leefbaarheid zullen bepalen. Het thema voor de Nederlandse deelname en het Nederlands paviljoen wordt momenteel uitgewerkt.
 
Japan is een van de grootste economieën ter wereld en een belangrijke handelspartner voor Nederland. In 2021 exporteerde Nederland voor 4,3 miljard euro aan goederen naar Japan. Nederland is ook een belangrijk investeringsland voor Japan. Kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen liggen vooral op gebied van agri- en horticulture, life sciences & health (tech), energietransitie en duurzaamheid , en digitalisering/high tech.
 
De vorige Expo vond dit jaar plaats in Dubai. Nederland kijkt terug op een succesvolle deelname. Bijna 1 miljoen bezoekers zijn verwelkomd in het Nederlandse paviljoen. Het concept 'Uniting water, energy & food' won meer dan 10 prijzen op gebied van duurzaamheid, innovatie en design, waaronder de Expo BIE award voor beste architectuur in het duurzaamheidsdistrict.
 
Kijk voor meer informatie over de vooraankondiging op www.tenderned.nl.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers