Voorgenomen bezuinigingen ministerie slecht voor Live Communication branche

11-5-2011

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) is van plan de rijksbijdrage aan de promotie van de bestemming Nederland de komende vier jaar met 65% te korten. Het NBTC heeft in een reactie uitgelegd dat Nederland door deze voorgenomen bezuinigingen mogelijk ruim 1,9 miljoen toeristen mis loopt die zo’n 770 miljoen euro zouden besteden. Naar verwachting neemt de Tweede Kamer in mei of juni een besluit over het voorstel van EL&I.

CLC-VECTA vindt de aangekondigde bezuinigingen onbegrijpelijk en onaanvaardbaar. De Live Communication branche heeft vele leden die diensten bieden aan het zakelijk toerisme en helpt er aan mee Nederland als kennisland te etaleren en te onderscheiden van andere bestemmingen. Bezuinigingen betekenen minder aandacht en minder bezoekers en vervolgens minder zakelijke toeristen.

“Beurzen, congressen en evenementen zijn een belangrijke reden voor bezoekers vanuit de gehele wereld om naar Nederland te komen. Minder aandacht voor Nederland als congres-event of beurs destinatie betekent minder internationale traffic voor beurzen, congressen en evenementen. Dat is slecht voor onze branche maar ook voor Nederland als geheel,mede gelet op de spin-off die zakelijke toeristen genereren. Op korte termijn betekent het lagere omzetten, op langere termijn het verdwijnen van werkgelegenheid”, aldus Gert-Jan van den Nieuwenhoff, voorzitter CLC-VECTA. ”Ik ben van mening dat er, naast de initiatieven van onze leden, organisatoren, accommodaties en facilitaire bedrijven, een belangrijke taak voor overheden ligt Nederland als internationale bestemming voortdurend en krachtig onder de aandacht te brengen.”

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers