Waarom het afscheid van Riemer Rijpkema geen afscheid is

15-12-2022

Een bijzonder moment in 2022 was voor de beurzenbranche het afscheid van Riemer Rijpkema als directeur van branchevereniging CLC-VECTA. Toch was dat niet echt een afscheid, want ‘Super-Riemer’ blijft actief als Haagse lobbyist namens de zakelijke live-communicatie. Expovisie interviewde Riemer eerder dit jaar. “Het werk is nooit af.”

Lukt het een beetje om je oude rol los te laten?
“Ik probeer zeker dingen los te laten, maar je blijft jezelf toch altijd verantwoordelijk voelen. Ik ben de eerste voorzitter geweest en daarna ruim elf jaar directeur, ik heb de fusies begeleid die hebben geresulteerd in wat CLC-VECTA nu is. Door de coronacrisis werd het een fulltime-job. Maar ik ben nu wel echt weg uit de operationele organisatie van de vereniging.”

Na jouw vertrek als directeur lijkt de vereniging zichzelf ook te willen gaan heruitvinden. Is dat nodig?
“Jazeker. Zo vraagt het bestuur zich af of ze nog wel een directeur willen aanstellen. Het leiden van een branchevereniging kost enorm veel tijd. Als bestuurder zit je vol met ambities, maar tegelijk vergt ook het bedrijf waar je werkt veel energie. Daar moet je de juiste balans in vinden. Het is goed dat het nieuwe bestuur sessies belegt om leden te spreken, de zogenoemde roadtrips. Zo kunnen zij met elkaar goed bepalen waar het met de vereniging naartoe moet.”

Klik hier voor het gehele interview met Riemer
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers