ArboNed Webinar ‘Voorkom verzuim door werkstress’

26-10-2022

Laat werkstress niet omslaan in verzuim
Werken is gezond en werkdruk is niet per se slecht. Sterker nog: we hebben werkdruk nodig om prestaties te leveren. Maar wat als de spanning te groot wordt en gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress?

Uw zaak draaiende houden
Onze prestaties, ons welzijn en zelfs onze gezondheid kunnen lijden onder stress. Want ga maar na: ongeveer 30% van het langdurig verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Een werknemer met een burn-out bent u gemiddeld 279 dagen kwijt. En juist in deze tijden van toenemende werkdruk en personeelstekorten heeft u uw werknemers hard nodig om uw zaak draaiende te houden.

Zorg ervoor dat de batterij wordt opgeladen
Het goede nieuws is dat u verzuim door werkstress vaak kunt voorkomen. Onder meer door op tijd signalen te herkennen en deze aan te pakken. Het werkt voor uw collega's net als bij een batterij. Zij kunnen leeglopen door werkstress en opladen wanneer ze voldoende werkplezier en balans ervaren. Blijf daarom in gesprek met elkaar, organiseer individuele aandacht, geef ruimte voor zaken waar werknemers energie van krijgen en schakel op tijd hulp in.

Praktische gratis tools
U kunt een belangrijke rol spelen bij het voorkomen en verlagen van stress. Wilt u weten hoe? Bekijk de tips en ondersteuning van onze partner ArboNed:

  • Werkstress-gids met tips
    Hoe herkent u signalen van werkstress? Wat kunt u doen om werkstress effectief aan te pakken? Hoe voert u het gesprek over werkdruk met uw werknemers? In de gratis gids ‘Voorkom verzuim door werkstress’ vindt u handvatten en voorbeelden.
>> Download de gids
 
  • Volg het webinar Voorkom verzuim door werkstress
    Tijdens dit interactieve webinar hoort u meer over het ontstaan van werkstress, hoe u de signalen herkent en wat u samen met uw werknemers kunt doen om werkstress te verlagen. Het webinar is op donderdag 17 november om 12.30 uur.  
>> Meld u gratis aan

Meer weten
Het effectief aanpakken van werkstress draagt bij aan het voorkomen van verzuim. Wilt u meer weten of kunt u hier hulp bij gebruiken? Bekijk de themapagina van ArboNed.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers