Week van de RI&E: Heb je je RI&E op orde?

11-6-2018

Je bent als werkgever wettelijk verplicht een actuele Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) te hebben. De RI&E helpt je de (arbo)risico’s binnen je bedrijf in kaart te brengen om zo de gezondheid en veiligheid te bevorderen. Tijdens de Week van de RI&E (11 t/m 15 juni) is hier extra aandacht voor.

De Risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is verplicht voor alle werkgevers. Je kunt deze zelf uitvoeren of door een deskundige laten doen. Voor de tentoonstellingsbranche is een erkende branche-RI&E* beschikbaar. Voer je de RI&E zelf uit en maak je geen gebruik van een goedgekeurd instrument, of heb je meer dan 25 werknemers, dan moet je de RI&E laten toetsen door een gecertificeerde arbodienst of deskundige.

* Toetsing door een deskundige is door de erkenning van de RI&E niet meer nodig bij minder dan 25 werknemers.

Heb je een actuele RI&E?
Als gecertificeerde arbodienst voert ArboNed RI&E’s uit in onze branche en zorgt voor toetsing van zelf uitgevoerde RI&E. Weet je of je verplicht bent een RI&E uit te voeren en/of deze moet laten toetsen? Check het direct via dit overzichtelijke stroomschema van ArboNed.

Meer weten?
Check dan de speciale RI&E pagina op de website van ArboNed.nl.

De Week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met de sociale partners om extra aandacht te vragen voor veilig en gezond werken, met als basis de risico-inventarisatie- en evaluatie (RI&E).

Partners & preferred suppliers