Werk levert positieve bijdrage aan verwerken van verlies

12-4-2012

Rouw op het werk neemt toe. Het is vrijwel zeker dat iedere werknemer te maken krijgt met het verlies van een dierbare tijdens zijn loopbaan, want we worden ouder en werken langer door. Rouw kan leiden tot een verminderde inzet van een werknemer. Uit de enquête van Landelijk Steunpunt Rouw blijkt dat 40%, na weer aan het werk te zijn geweest, zich ziek meldt. Rouwbegeleiding volgens de methodiek Arbeid en Rouw draagt bij aan het verminderen van spanning, depressie of negatieve emoties op het werk, maar met name aan het toenemen van de productiviteit en positieve emoties op het werk.

Werk levert positieve bijdrage aan verwerken van verlies
Juist het verrichten van arbeid tijdens een rouwperiode ondersteunt de werknemer in zijn rouwproces. De steun van collega’s en leidinggevende worden als belangrijke krachtbronnen ervaren door de rouwende werknemer. Dit blijkt uit recent onderzoek van 365. Ook is aangetoond dat de methodiek Arbeid en Rouw de verzuimduur reduceert met 47 dagen ten opzichte van een gemiddelde verzuimduur van 170 dagen, oftewel een afname van 28%.

Wil je meer weten over de uitkomsten van het onderzoek Arbeid en Rouw en wat rouwbegeleiding op het werk voor jou betekent? Klik hier voor de whitepaper 'Rouw op het werk, het bespreken waard'.

Bron: 365

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers