Werkgevers verwelkomen plan Kamp voor doorwerken na 65

28-10-2011

Minister Henk Kamp wil doorwerken na 65 jaar makkelijker maken voor 65-plussers en werkgevers. De minister van Sociale Zaken wil dat werkgevers gepensioneerden vaker opeenvolgende en tijdelijke arbeidscontracten mogen aanbieden.

MKB-Nederland verwelkomt de plannen van Kamp. Het kan, volgens de ondernemersorganisatie, de arbeidsparticipatie van ouderen ten goede komen.

Een tijdelijk contract mag nu nog maar twee keer worden verlengd, waarna een werknemer een vast contract moet krijgen. Kamp wil deze regeling versoepelen, omdat hij constateert dat werkgevers hierin terughoudend zijn. En dat gaat ten koste van de banen van oudere werknemers. Dat meldt het FD vandaag.

In de plannen van Kamp, die hij begin 2012 naar de Kamer stuurt, staat ook dat werkgevers zieke 65-plussers niet twee jaar lang hoeven door te betalen. Ook zijn zij niet verplicht om hen een re-integratietraject aan te bieden. Voor werknemers jonger dan 65 jaar blijft de huidige wetgeving van toepassing.

Volgens MKB-Nederland wordt de arbeidsparticipatie van 65-plussers zo gestimuleerd. Werkgevers kunnen dan makkelijker gebruik blijven maken van de kennis en ervaring van oudere werknemers.

Bron: MKB-Nederland

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers