Wijziging Duitse wetgeving voor detacheren werknemers

22-9-2020

In de herziene Arbeitnehmer-Entsendegesetz zijn vooral nieuwe regelingen vastgelegd met betrekking tot dwingende arbeidsvoorwaarden die van kracht zijn voor werknemers de in Duitsland werken. Maar er zijn ook enkele nieuwe regelingen vastgelegd voor grensoverschrijdende arbeid van bijvoorbeeld Nederland naar Duitsland. Deze nieuwe regelingen zijn te vinden in § 15 a en § 19 van het Arbeitnehmer-Entsendegesetz (AEntG).
 
§ 15 a lid 1 gaat over de situatie waarin een in het buitenland gevestigd bedrijf werknemers inleent en diezelfde werknemers vervolgens tijdelijk laat werken in Duitsland. Die inlener is nu verplicht het uitlenende bedrijf schriftelijk te informeren over het feit dat hij de ingeleende werknemer laat werken in Duitsland. Daarbij moet hij het uitlenend bedrijf ook schriftelijk informeren over de arbeidsvoorwaarden, w.o. het (Cao)loon.
 
In § 19 zijn de documentatieverplichtingen van de werkgever benoemd welke ook zijn herzien. Op grond daarvan moeten, naast de al bestaande documentatieverplichtingen, nu ook begin, duur en eind van de werkzaamheden worden geregistreerd waarvoor een (overwerk)toeslag wordt betaald, om zodoende effectiever te kunnen controleren.
 
Meer weten over de meldingsplicht? Neem dan contact op met Dineke Philipse via dineke@clcvecta.nl of 0346 – 352 444.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers