Wijzigingen gegevensaanlevering BPF Meubel

22-3-2021

Met ingang van 1 januari 2021 is het Bedrijfstakpensioenfonds Meubel (waar de Tentoonstellingsbranche onder valt), overgestapt naar een andere pensioenuitvoerder. Deze overgang van Centric naar TKP heeft gevolgen voor de gegevensaanlevering. Via een bericht informeert TKP werkgevers over de belangrijkste wijzigingen.  
 
Zo rekent TKP af op basis van werkelijke SV-dagen en verloonde uren in een periode, daar waar Centric de jaarpremie berekende en deze deelde door 12 of 13 perioden. Dit laatste zorgde voor een vast premiebedrag per periode. Hierdoor stelt TKP het premiebedrag elke periode opnieuw vast. Omdat niet elke periode evenveel SV-dagen heeft, kunnen de premiebedragen per periode dus verschillen. Het gevolg daarvan is dat de hoogte van de nota per periode schommelt, werknemers gaan deze schommelingen ook terugzien op hun loonstrook.
 
Aanleveren gegevens over 2021
Lever je per maand aan? Dan lever je pas na afloop van de maand aan, in plaats van in de maand zelf. De aanleverdata voor 2021 vind je op www.meubelpensioen.nl/aanleverdata.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers