YOIN excellent meeting places zet in op CO2 reductie

09-11-2021

Meer dan 1% van alle CO2 uitstoot op aarde wordt veroorzaakt door de hotellerie en de hieraan verbonden reisbewegingen, diensten en leveringen. Dat lijkt minimaal, maar concreet betekent dit dat hotelgasten voor iedere €100 die zij uitgeven indirect tussen de 30 – 50kg aan CO2 produceren. Hotels for Trees biedt daarvoor een eenvoudige oplossing; bij het boeken van een meerdaags verblijf, kun je er als gast of eventorganisator voor kiezen om de tussentijdse schoonmaak van je kamer één of meerdere dagen over te slaan. Voor elke dag dat geen schoonmaak nodig of gewenst is, plant het hotel een boom. YOIN excellent meeting places ondersteunt deze gedachten en stimuleert het initiatief. Daarom plant YOIN dit jaar voor elke gecertificeerde locatie een boom en verbindt zich voor de komende jaren aan Hotels for Trees. Daarnaast stimuleert YOIN haar achterban om zich bij dit initiatief aan te sluiten en te kijken waar integratie en verdere promotie van dit initiatief verder mogelijk is.
 
Steeds meer organisatoren van zakelijke evenementen alsmede locaties, zijn zich bewust van de impact van hun events op de planeet als gevolg van de organisatie, reisbewegingen, de inkoop van materialen voor eenmalig gebruik of verspilling van bijvoorbeeld etenswaren.
Ook bezoekers van events en individuele hotelgasten zijn zich steeds meer bewust van de impact die zij maken, waarbij er een groeiende behoefte is om op een concrete manier iets terug te kunnen doen. In de audits om YOIN excellent meeting places gecertificeerd te kunnen worden, speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Het initiatief past daarmee bij de ontwikkeling van YOIN en gecertificeerde locaties.  
 
Marie-Louise Buckens “Het concept van Hotels for Trees is eenvoudig en doeltreffend. De bijdrage van slechts €5,- per boom (belasting aftrekbaar!) vs de kosten van de tussentijdse schoonmaak zijn een no-brainer. Daarbij draag je bij aan een gezonde en groene aarde, want alleen praten over duurzaamheid is geen optie meer, we moeten het gewoon doen!”

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers