Account Manager Events

Intermediair tussen de klant en de RAI. Wij zijn de spil in een langdurige relatie tussen organisator en onze eigen organisatie. Hierdoor realiseren wij succesvolle evenementen binnen de gestelde kaders: financieel, kwaliteit, veiligheid en account relatie. Verder functioneren wij extern als opdrachtnemer en intern als opdrachtgever voor Projectmanagers en Eventmanagers.

Ons aanbod

Wat je gaat doen
Als Account manager zorg je voor klantbehoud van alle terugkerende events door relatiebeheer, upselling van onze diensten en genereren van de hoogst mogelijke marge. Je zorgt voor een goede doorloop van het commercieel proces door koppeling van de klantwens aan de intern organisatie middels het eventproces van de RAI.
De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de business unit Clients bij de afdeling Organiser Services. Als Account manager ben je verantwoordelijk voor het commercieel traject van verkoop, upselling en relatiebeheer vanaf de contract overdracht vanuit Business Development die nieuwe klanten binnen halen. De primaire focus is gericht op externe organisatoren (Accounts) met als doel een optimale klantrelatie en het realiseren van maximale marge. Accounts kunnen zowel nieuwe-, als periodiek terugkerende klanten betreffen en variëren van minder complexe bijeenkomsten met een vast draaiboek tot evenementen met grote impact en een hoog afbreukrisico. Veel diversiteit gegarandeerd! Per jaar heb je ongeveer 15 events in jouw portefeuille.
Het team Organiser Services bestaat uit 5 Account managers en 9 Product specialisten. De Product managers en executives hebben als aandachtsgebieden F&B, Design & Build en IT.
De Account manager is eindverantwoordelijk voor de optimale invulling van de klantwens van de organiser. Je doet het relatiebeheer met de organiser en je bent voorzitter van de eventtafel binnen het eventproces. Daarnaast is de Account manager eindverantwoordelijk voor het RAI resultaat (=marge) van het evenement. In het optimaliseren van de klantwens wordt rekening gehouden met marktontwikkelingen en strategische RAI pijlers als duurzaamheid en new business ontwikkelingen.
 • Jij adviseert de klant actief en bent verantwoordelijk voor het realiseren van upselling met focus op nieuwe, complexe evenementen in lijn met de begroting van het evenement.
 • Jij vertaalt de klantwens naar de interne operationele afdelingen, die het voorstel checken op haalbaarheid en mogelijkheden.
 • Jij volgt productontwikkeling- en innovatie en bent in staat de klant optimaal te informeren en adviseren hierover.
 • Je hebt een helicopter view over het hele event.
 • Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor verlenging van contracten voor meerdere jaren.

Dit breng je mee
Voor de functie van Account manager is het belangrijk dat jij resultaatgericht bent en een commerciële drive hebt. Je bent van nature service- en klantgericht, kan je goed staande houden onder druk en je bent uiteraard sociaal vaardig.
 • Minimaal een hbo werk- en denkniveau;
 • Ervaring in de eventbranche is essentieel;
 • Meerjarige ervaring in een commerciële omgeving;
 • Mondelinge en schriftelijke vaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal;
 • Projectmanagement ervaring.

Dit kan je van ons verwachten
 • De salarisschaal van deze functie ligt tussen de € 3.991,00 en € 6.039,00 per maand.
 • Een dynamische omgeving waar hard gewerkt wordt met plezier en professionaliteit;
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 25 vakantiedagen met 13 ADV dagen, ontwikkelingsmogelijkheden en een goede pensioenregeling;
 • Mobiele telefoon en een laptop;
 • Flexibele reiskostenregeling met volledige vergoeding van openbaar vervoer en/of een reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer en voldoende parkeergelegenheid;
 • Lidmaatschap van personeelsvereniging “ALLRAIght” welke jaarlijks gezellige activiteiten organiseert (waaronder skireis, stedentrips, deelname aan het jaarlijkse Europese Beurssteden voetbaltoernooi);
 • Toegang tot vele events, binnen en buiten de RAI.


Aangeboden per: 07 maart 2023
Uren: 40 uur
Soort: Fulltime
Opleidingsniveau: HBO
Locatie: Amsterdam
 
Contact:
Denise Kortboijer
d.kortboijer@rai.nl
06 188 91 278
 

Beurzen

Congressen & Bijeenkomsten

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers