Accountmanager internationale congressen, evenementen en beurzen

Rotterdam Partners heeft een vacature voor de functie van

Accountmanager internationale congressen, evenementen en beurzen

36 uur
 
Ben jij trots op Rotterdam? Heb jij een groot hart voor de stad en wil jij bijdragen aan de vooruitgang van Rotterdam? Ben jij echt Rotterdams: een denker en een doener? Ben jij een ervaren accountmanager met  brede kennis van en interesse in congressen, evenementen en beurzen op de sectoren Maritime & Offshore en Energy met een specifieke focus op de energietransitie, verduurzaming en digitalisering? Dan is dit een functie voor jou.
 
Rotterdam Partners: Officiële Destination Marketing Organization & Investment Promotion Agency
 
Rotterdam Partners is trots op Rotterdam en bouwt aan een duurzame groei van de Rotterdamse economie. Wij sturen op het imago van Rotterdam en promoten de Rotterdamse regio in binnen- en buitenland. Wij openen de deuren van Rotterdam voor toekomstige internationale bedrijven, bezoekers en bewoners en leiden ze rond in de stad. Wij enthousiasmeren, inspireren, maar overtuigen ze ook om Rotterdam te bezoeken, hier zaken te komen doen, hun bedrijf hier te vestigen, hun congres hier te organiseren of hier te komen wonen. Rotterdam Partners is daarmee verantwoordelijk voor de citymarketing, de acquisitie en het werken aan een gastvrije stad en aantrekkelijk vestigingsklimaat. Zo versterken wij de Rotterdamse economie in de breedste zin van het woord. Waarbij wij altijd oog houden voor de leefbaarheid en identiteit van onze stad.  Meer info over Rotterdam Partners: www.rotterdampartners.nl
 
Convention Bureau & Tourism Board
Het team van het Convention Bureau bouwt mee aan een duurzame groei van de Rotterdamse economie door Rotterdam te positioneren als aantrekkelijke stad voor internationale congressen, evenementen en beurzen die passen bij de economische groeiambities van de stad. Het team van het Convention Bureau is verantwoordelijk voor het acquireren van nieuwe business, waarbij de focus ligt op de sectoren met de grootste economische omvang in Rotterdam en de regio. Dit zijn de sectoren Maritime & Offshore, Energy, Life Sciences & Health, IT& Tech, Transport & Logistics en Agri & Food waarbij de thema’s duurzaamheid, en innovatie een belangrijke rol spelen. Daarbij richten we ons op MICE (Meetings, Incentives, Conventions en Exhibitions) die bekend zijn als ‘frontrunners’ en daarmee passen bij de doelen, ambities, positionering en het DNA van de stad.
 
Over de functie van Accountmanager
In de functie van accountmanager ben je verantwoordelijk voor het mede ontwikkelen, coördineren en uitvoeren van de strategische MICE acquisitie van Rotterdam Partners voor de sectoren Maritime & Offshore en Energy met als doel internationale meerdaagse congressen, evenementen en beurzen  naar Rotterdam te brengen. Je bent een verbinder binnen deze sectoren en zorgt ervoor dat je samen met het netwerk, de stakeholders en de partners heldere doelen stelt en keuzes welke MICE business wij gaan aantrekken en daadwerkelijk bijdraagt aan de duurzame ontwikkeling per sector. Kennis en affiniteit met belangrijke thema’s als energietransitie, verduurzaming en digitalisering is een pré. Je bent verantwoordelijk voor het gehele bidproces van A tot Z waarbij je alle belangen behartigd van zowel de klant als alle betrokkenen en stakeholders. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het initiëren en uitvoeren van in- en externe sales activiteiten, het uitvoeren van site-inspecties voor potentiële klanten en het samenstellen van de bidboeken. Hart voor de stad, verbinder, professionaliteit, proactief, gedreven, gastvrijheid én doorzettingsvermogen zijn hierbij sleutelwoorden. Je maakt deel uit van het team Convention Bureau & Tourism Board en werkt nauw en integraal samen met de andere accountmanagers en de diverse teams, waaronder Strategie Proces & Business Intelligence, International Trade & Investment, Marketing & Communicatie en Rotterdam Experience.
 
Dit kom jij toevoegen aan onze organisatie
 • Brede ervaring binnen strategische acquisitie van internationale congressen, evenementen en beurzen.
 • Kennis van de genoemde sectoren en heeft hierbinnen bij voorkeur een bestaand netwerk.
 • Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen in de stad.
 • Op de hoogte van en inspelen op ontwikkelingen en trends in de markt op gebied van MICE.
 • Je werkt graag samen, denkt vanuit kansen en mogelijkheden en hebt uitstekende sociale- en communicatieve vaardigheden.
 • Je bent nieuwsgierig en leert graag nieuwe dingen.
 
Benodigde opleiding en competenties
 • Minimaal HBO denk- en werkniveau.
 • Minimaal 7 jaar relevante werkervaring.
 • Netwerkvaardigheden en verbindend vermogen.
 • Je bent proactief en pragmatisch, denkt vanuit kansen en mogelijkheden en hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Creatief, zelfstandig en gedreven als het gaat om resultaatgerichte marktbewerking.
 • Netwerk binnen de internationale congres- evenementen en beurzenmarkt is een pré.
 • Kennis van de behoeftes van aanbieders en vragers op de MICE markt en Rotterdam als MICE destinatie.
 • Kennis van en ervaring met projectmatig werken.
 • Je bent nuchter, stressbestendig, klantgericht en bereid om buiten kantooruren te werken en tot (internationaal) reizen.
 • Je bent een echte teamspeler, een netwerker en verbinder.
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.
 
Wat biedt Rotterdam Partners jou?
Wij bieden een uitdagende functie in een dynamische en resultaatgerichte organisatie. Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (afhankelijk van kennis en ervaring hanteren wij voor deze functie een salarisrange van €4.500- €5.500,- o.b.v. 36-urige werkweek en eindejaarsuitkering) en een informele no-nonsense cultuur met ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei.
 
Meer informatie
Geïnteresseerd, maar heb je nog vragen voordat je solliciteert? Neem dan contact op met Eveline van der Pluijm, manager Convention Bureau & Tourism Board, via 010-7900142.
 
Solliciteren op de functie van Accountmanager
Meteen solliciteren? Dan ontvangen wij graag jouw CV met schriftelijke motivatie voor deze functie via deze sollicitatiebutton.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Aangeboden per: 3-11-2021
Uren: 36
Opleiding: HBO
Locatie: Rotterdam

Contact:
Eveline van der Pluijm, Manager Convention Bureau & Tourism Board
T 10-7900142.

Beurzen

Congressen & Bijeenkomsten

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers