Manager Business Development

Ga jij ‘beyond boundaries’?
De kracht van MECC Maastricht is ondernemerschap. Kansen zien en daarop inspelen. Risico’s durven nemen. Flexibel zijn en ons businessmodel aanpassen aan een veranderende wereld. Voorop lopen en onze concurrentie altijd een stap voor zijn. En last but not least: onszelf continue uitdagen om die extra stap te zetten waarmee we de verwachtingen van onze klanten en bezoekers overtreffen. Want dát is waar het team van MECC Maastricht het verschil maakt. We go beyond boundaries.

Dit jaar openen wij na een grondige upgrade en uitbreiding ons compleet vernieuwde state-of-the-art congrescentrum en staat de agenda weer vol met (internationale) beurzen, congressen en evenementen. Om ons nóg beter klaar te maken voor de toekomst zijn wij op zoek naar een ervaren:

Manager Business Development

De afdeling
De afdeling Business Development Management (BDM) bestaat uit vijf personen die elk verantwoordelijk zijn voor één van de drie focusgebieden van MECC Maastricht: (inter)nationale congressen, (inter)nationale vakbeurzen en de zakelijke markt.
 
Om het succes van MECC Maastricht te kunnen blijven garanderen, zijn wij altijd op zoek naar nieuwe kansen en zijn wij continue in contact met organisatoren en relaties met wie wij warme en duurzame contacten onderhouden. Overheden, wetenschappelijke- en onderwijsinstellingen en ondernemers groot en klein zijn bovendien belangrijke stakeholders voor MECC Maastricht en voor de afdeling BDM in het bijzonder.
 
Functieomschrijving
Als eindverantwoordelijke van de afdeling Business Development Management, bestaande uit een multidisciplinair team van vakspecialisten, heb je een leidinggevende rol. Je bent in extreme mate markt- en klantgericht; het creëren van nieuwe mogelijkheden en het inspelen op kansen, wensen en behoeften van opdrachtgevers zijn de strategische vertrekpunten van jou en je team. Het creëren van business voor de organisatie én de stad Maastricht staat altijd bovenaan je prioriteitenlijst. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor de interne organisatie met betrekking tot BDM vraagstukken, leg je direct verantwoording af aan de directie en vervul je een schakelrol richting relevante afdelingen binnen MECC Maastricht.

Naast je leidinggevende rol ben je ook verantwoordelijk voor het acquireren en toevoegen van nieuwe (inter)nationale congressen aan de bestaande agenda van MECC Maastricht. In deze functie krijg jij de kans om zelf je speelruimte te bepalen en baanbrekend te bouwen aan een zo groot mogelijke internationaal netwerk.
Tot je werkzaamheden en verantwoordelijkheden behoren onder andere:
 • Het behalen van afdelingsspecifieke doelstellingen door het op de juiste wijze aansturen en coachen van het BDM team.
 • Het proactief benaderen van potentiële klanten.
 • Het onderhouden van duurzame relaties met bestaande klanten en stakeholders.
 • Het ontwikkelen van initiatieven om de unique selling points van MECC Maastricht en haar regio te benadrukken.
 • Het actief volgen van de trends en ontwikkelingen in de markt en het daarop afstemmen van je marktbenadering.
 • Het opstellen van een jaarlijks een sales,- en marketingplan inclusief bijbehorende begroting voor het marktsegment (inter)nationale congressen.
 • Het bezoeken van (inter)nationale congressen en deelnemen aan netwerkbijeenkomsten en brancheactiviteiten met als doel je internationale netwerk uit te breiden en business te genereren.
Profiel
Als Manager Business Development neem je een energieke persoonlijkheid mee, die graag samenwerkt, vragen stelt en assertief en integer is. Je hebt passie voor je vak, dat draag je ook uit en daarmee enthousiasmeer jij je omgeving. Je combineert een sterk commercieel inzicht en een resultaatgerichte houding met de nodige relationele en leidinggevende vaardigheden.
 
 • Je beschikt over HBO+/WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt 5 jaar ervaring in een vergelijkbare positie binnen een commerciële omgeving. Ervaring binnen de evenementenbranche, met name op het gebied van (inter)nationale congressen, is een pré.
 • Jouw sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden zorgen voor veel overtuigingskracht bij klanten.
 • Je hebt een commerciële, resultaatgerichte en proactieve persoonlijkheid bij wie het creëren van new business in het bloed zit en netwerken natuurlijk is.
 • Je voelt je thuis in een jong team, binnen een platte en dynamische organisatie en weet binnen deze kaders en cultuur een gestructureerde afdeling te sturen.
 • Je identificeert je met onze kernwaarden en draagt deze actief uit: Klantgericht, Ondernemend, Persoonlijk, Professioneel en Flexibel.
 • Je hebt vanzelfsprekend een uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
Ons aanbod
Wij bieden een uitdagende en zelfstandige functie in een dynamische werkomgeving waarin je veel contacten legt en waar geen dag hetzelfde is. Naast marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een laptop, mobiele telefoon, reiskostenvergoeding, deelname aan het pensioenfonds, korting op collectieve zorgverzekering, voordeliger sporten via bedrijfsfitness en toegang tot veel leuke evenementen) werk je in een gemotiveerd, ervaren en collegiaal team in een informele werksfeer. 
 
In de rol van Manager BDM rapporteer jij rechtstreeks aan de Commercial Director.
 
Informatie en sollicitatie:
We dagen je uit om ‘beyond boundaries’ te gaan! Stuur jouw motivatie en cv via deze link. Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Frank Mimpen (Commercial Director) via telefoonnummer 06 10 88 16 49 of mail naar frank.mimpen@mecc.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Shirley Merk (HR Officer) via telefoonnummer 06 23 38 32 60 of mail naar shirley.merk@mecc.nl. De sluitingsdatum voor deze vacature is 21 februari 2021.
 
Acquisitie door externe partijen naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
 

Aangeboden per: 2-2-2021
Uren: 40 uur
Soort: Vast
Opleidingsniveau: HBO+/WO
Locatie: Maastricht

Contactpersoon:
Shirley Merk
t: +31 (0)6 23 38 32 60 shirley.merk@mecc.nl

Beurzen

Congressen & Vergaderingen

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers