Akkoord CAO TTB 2024

19-12-2023

Namens de CAO commissie kunnen wij je informeren dat we met de sociale partners een akkoord hebben bereikt voor de verlenging van de CAO Tentoonstellingsbedrijven.

De afgelopen periode is er gestemd over het principeakkoord voor de CAO Tentoonstellingsbedrijven 2024. Het principeakkoord werd door de leden met grote meerderheid aangenomen. Een meerderheid van ruim 90% heeft vóór gestemd. Dat betekent dat er met ingang van 1 januari 2024 een nieuwe CAO is. Het principeakkoord is zowel door de CAO commissie als de vakbonden, voorgelegd aan de achterban. En, na het beantwoorden van enkele vragen vanuit de achterban, is er nu een definitief akkoord bereikt.

We zijn ervan overtuigd dat het een goed en evenwichtig akkoord is, waaruit waardering spreekt voor de werknemers en dat ons gaat helpen een meer aantrekkelijke sector te zijn in de huidige arbeidsmarkt. Met een akkoord voor de duur van 12 maanden, geven we onszelf ruimte om te anticiperen op 2024, maar ook op de moeilijk voorspelbare economische ontwikkelingen naar 2025 en het effect van de nieuwe pensioenregeling vanaf januari 2025.

De grote verschillen in inzet waarmee we aan de onderhandelingen begonnen, hebben we met elkaar weten te overbruggen. En dat binnen het tijdens de gebruikelijke ledenraadpleging opgehaalde mandaat van werkgevers. 

Toekomstbestendige CAO
Naast dit akkoord, hebben sociale partners afgesproken vanaf begin 2024, samen met bedrijven, aan de slag te gaan om te zien hoe de CAO vanaf 2025 nog beter op huidige en toekomstige ontwikkelingen in de arbeidsmarkt kan worden vorm gegeven. Een meer toekomstbestendige CAO die de werkgever samen met de werknemer meer mogelijkheden biedt om met elkaar passende afspraken te maken.

Vervolg
Nu dit akkoord er definitief ligt gaan we aan de slag met de CAO tekst, de algemeen verbindend verklaring en de productie van het CAO boekje.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers