Jos van der Vegt benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

26-4-2018

Op donderdag 26 april ontving Jos van der Vegt, Oud Directeur en sinds 2011 President-Commissaris van Rotterdam Ahoy een koninklijke onderscheiding uit handen van Burgemeester Aboutaleb. In de Burgerzaal van het Stadhuis werd Van der Vegt benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Van der Vegt ontving de onderscheiding vanwege zijn verdiensten op velerlei vlakken. Burgemeester Aboutaleb refereerde onder meer aan de renovatie van De Kuip, zijn voorzitterschap van de Rotterdamse Marathon, zijn vele successen voor Ahoy, zijn vele nevenfuncties en vrijwillige inzet voor de samenleving en ondernemend Rotterdam. Als 'jongetje van Zuid’ was Jos al van jongs af aan zeer bevlogen. Hij heeft het talent mensen samen te brengen en te inspireren. Van der Vegt reageerde verheugd: "Ik ben vooral erg verrast. Ik ben behoorlijk nuchter maar het besef dat hier zoveel mensen bij betrokken zijn en moeite voor hebben gedaan vind ik heel bijzonder, dat raakt me.”

Bijzondere verdiensten
Van der Vegt was van 1996 tot 2011 Algemeen Directeur van Rotterdam Ahoy. In deze periode was hij onder meer verantwoordelijk voor het nieuw- en verbouwproject Ahoy 2000, de verzelfstandiging van Ahoy in 2006, de renovatie en uitbreiding van de Ahoy Arena en de start van de gebiedsontwikkeling rondom Ahoy en Zuidplein. In zijn carrière heeft hij bijzondere prestaties en verdiensten verricht die verder gaan dan wat normaal gesproken van iemand verwacht kan/mag worden. Jos van der Vegt is sinds hij het stokje in 2011 overdroeg aan de huidige directeuren Jolanda Jansen en Peter van der Veer nog altijd nauw betrokken bij de Rotterdamse evenementenaccommodatie.

Orde van Oranje-Nassau
De Orde van Oranje-Nassau bestaat sinds 4 april 1892. Voor een benoeming in één van de zes ridderlijke graden komen mensen in aanmerking die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Uitreikingen vinden plaats bij bijzondere gelegenheden zoals een afscheidsreceptie of jubileumviering, of bij de traditionele Lintjesregen (de laatste werkdag vóór Koningsdag).

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers