Meldingsplicht België (Limosa-melding) mogelijk tot maximaal 20 opdrachten

19-2-2024

Na het bericht over de intrekking van de sectorale vrijstelling voor de meldingsplicht in België zijn wij in gesprek gegaan met de Belgische overheid. De intrekking blijft staan, het is en blijft dus verplicht melding te doen als je een stand opbouwt in België. Het systeem biedt wel de mogelijkheid een jaarmelding te doen, waarbij je minder gegevens per opdracht hoeft in te voeren.

Bij een jaarmelding kan je tot maximaal 20 opdrachten (plaatsen van tewerkstelling) invoeren en is er de mogelijkheid om tussentijds aan te passen, mocht er een opdracht bijkomen. De jaarmelding kan per 12 maanden verlengd worden. Een handige mogelijkheid als je vaker stands bouwt bij onze Zuiderburen.

Daarnaast hebben we enkele punten uit het online meldingsformulier opgehelderd. Er wordt gevraagd naar een Belgische opdrachtgever, mocht je voor een Nederlandse klant bouwen kan je dit veld leeg laten. Per melding kan je maximaal 10 werknemers invoeren. ZZP’ers hoef je niet aan te melden, de melding betreft enkel werknemers in loondienst. Tenslotte een handig weetje: het KBO nummer waar naar gevraagd wordt, is je KVK nummer. In het geupdate document ‘Meldingsplicht in Europa: België’ vind je alle informatie.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers