Rapport bouwstenen eenvoudiger belastingstelsel: aanpassing verlaagd BTW-tarief opgenomen

19-2-2024

Vorige week verscheen het rapport ‘Belastingen in maatschappelijk perspectief: Bouwstenen voor een beter en eenvoudiger belastingstelsel | Rapport | Rijksoverheid.nl’. Dit rapport is door staatssecretaris van Rij aan de Tweede Kamer gestuurd en heeft tot doel inzicht te bieden in een aantal belangrijke thema’s gekoppeld aan ons belastingstelsel. Eén van de onderwerpen in dit rapport betreft de verlaagde btw-tarieven. De maatregelen die opgenomen zijn, hebben impact op onze branche.
 
Eén de voorstellen gaat over twee – mogelijk te combineren – maatregelen rond de verlaagde BTW- tarieven. Het voorstel gaat over het afschaffen van het verlaagde tarief op sierteeltproducten, logiesverstrekking en arbeidsintensieve diensten. Daarnaast (dan wel daarmee gecombineerd) wordt een algemene verhoging van het verlaagde tarief van 9% naar 12% besproken. CLC-VECTA is als branchevereniging aangesloten op dit onderwerp en zal in samenwerking met MKB-Nederland en VNO-NCW blijven streven voor onze positie: behoud van de verlaagde tarieven zoals die nu gehanteerd worden.
 
Op dit moment ligt geen van de maatregelen uit het rapport in de vorm van een (wets)voorstel voor aan de Tweede Kamer. Dat zal dit demissionaire kabinet ook in geen geval (meer) gaan doen. Het is dus aan het volgende kabinet om te bepalen of men deze suggesties overneemt.

Wil je exact weten wat er voorgesteld wordt? Dit kan je vinden in de Bundel fichemaatregelen | Publicatie | Rijksoverheid.nl bij het rapport.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers