Toegankelijkheid begint al voor het evenement!

08-4-2024

Vooruitlopend op wetgeving die per 28 juni 2025 ingaat, (her)lanceren VNO-NCW en MKB-Nederland, Accessibility en Thuiswinkel.org de site www.ismijnsitetoegankelijk.nl.  Op deze site kun je door middel van een zelfscan achterhalen hoe toegankelijk jouw website of webwinkel is én krijg je nu heel gerichte tips voor verbetering.

Niet alleen mensen met een visuele beperking kunnen moeite hebben met surfen op het net, ook voor doven en slechthorenden is niet alle content toegankelijk – denk aan videos met geluid. Voor deze groep is het belangrijk dat websites en webshops toegankelijk zijn, wat onder meer inhoudt dat teksten en afbeeldingen door screenreaders worden herkend, er voldoende contrast is tussen kleuren, het lettertype groot genoeg is, video's zijn ondertiteld, en de website met alleen een toetsenbord te bedienen is. De zelfscan toetst websites op al deze onderdelen.

Bij de herlancering zijn er verbeteringen in de scan doorgevoerd, waardoor je nu direct ziet welke onderdelen van jouw site minder presteren en wat je kan doen om dat te verbeteren. Dus maak niet alleen je evenement toegankelijk, maar ook de informatie vooraf via www.ismijnsitetoegankelijk.nl!
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers