Belangrijke aanvulling algemene voorwaarden incentivebureaus

15-2-2024

De incentivebranche is een branche die continue in beweging is. Daar horen actuele en passende algemene voorwaarden bij, aangepast op de veranderende wet- en regelgeving. Daarom hebben we niet alleen de huidige versie geactualiseerd, maar uitgebreid met een concept raamovereenkomst en bijbehorende zakelijke voorwaarden.

Wat is het verschil? De herziene versie algemene voorwaarden hebben we aangepast op de actualiteit. De leesbaarheid is verhoogd door de volgorde logischer te maken en artikelen die meerdere malen voorkwamen samen te voegen. Hierbij hebben we een bijlage Basisrechten reizigers Pakketreizen en Gekoppeld Reisarrangement gevoegd. Deze basisrechten dien je direct inzichtelijk te maken bij boekingen. Met een link naar dit document kan je dat makkelijk doen. Als je deze versie hanteert is de richtlijn pakketreizen van toepassing.

Nieuw in deze set is een concept raamovereenkomst met de daarbij behorende zakelijke voorwaarden. Door het afsluiten van deze raamovereenkomst en de daarbij behorende voorwaarden te hanteren, kan je de richtlijn Pakketreizen/Gekoppeld Reisarrangement (Titel 7A van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek) uitsluiten. Let op: dit betekent dat je niet je rol als full service dienstverlener kunt innemen, lees deze voorwaarden dus zorgvuldig!

Je kunt per (type) klant de afweging maken welke van de twee je hanteert. De complete set is voor leden beschikbaar in ons ledenportal.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers