Reduceren

Met meten is de eerste stap gezet. Met de uitkomsten van jouw berekening kan je vervolgens aan de slag met reduceren.

Veel reductiemaatregelen volgen logisch uit de bevindingen van de berekening en kunnen toegepast worden binnen je huidige bedrijfsvoering. Maar ook voor dit thema hebben we een aantal voordelige, interessante en creatieve initiatieven verzameld.

Energie

Wil je duurzaam energie besparen dan hebben we in samenwerking met MKB-Nederland en diverse ministeries een loket waar je altijd de nieuwste ontwikkelingen vindt.

Hout

Wil je afval reduceren, daar zijn meer mogelijkheden dan je wellicht denkt. Voor herbruikbaar hout is er het initiatief Wood Loop.

Tapijt

Om de afvalstroom die tapijt met zich meebrengt te reduceren, of soms zelfs circulair te maken, zijn er diverse opties. Als eerste JMTFloorcoverings die met hun Rewind Tapijt een volledig circulair product aanbieden. Daarnaast biedt CoverFlooring recyclebare tapijten aan, onder andere ExpoCare.
Voor internationale evenementen kan je ook bij het Italiaanse Alma terecht.

Signing

Een andere tak van sport waarin meerdere initiatieven zijn om het afval te beperken, is de signing. Probo biedt met Sign Again een product dat tenminste voor 70% uit gerecycled materiaal bestaat. Re-banner zamelt vlaggen, banners en andere geprinte doeken in en maakt daar in overleg met jou, als opdrachtgever, nieuwe producten van.

Meubilair

De Jaarbeurs en VEPA hebben, samen met JMT, een volledig circulaire meubellijn ontwikkeld. Deze is te huren via de website van JMT, de lijn Felt bij stoelen en barkrukken.

Beurzen

Congressen & Bijeenkomsten

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers