Brexit

Per 1 januari 2021 is het Verenigd Koninkrijk definitief uitgetreden uit de Europese Unie. Op deze pagina vindt je alle relevante informatie en handige links, hulpmiddelen en tips voor wanneer je zaken doet met, of (tijdelijk) werkzaamheden uitvoert in het Verenigd Koninkrijk.

Meldingsplichtdossier Verenigd Koninkrijk

In dit Meldingsplichtdossier maken we je wegwijs in de wetten en regels, waaronder de meldingsplicht, waaraan je moet voldoen als je in het VK aan de slag gaat.

Brexitloket

Voor nieuws, praktische handvatten en inzicht in gevolgen kun je terecht bij het Brexitloket voor ondernemers van de Rijksoverheid.

Brexit Impact Scan

De Brexit Impact Scan geeft je inzicht in de
- mogelijk onverwachte - effecten op je organisatie.


 

Brexit - Hoe bereid ik me voor

Hier vindt je per onderwerp een stappenplan met zaken die je moet regelen.

hulpbijBrexit.nl

VNO-NCW, MKB-Nederland en de Rijksoverheid bieden je informatie, tips en stappenplannen om aan de gang te gaan met je voorbereidingen.

Brexit - Douane 

Bekijk de 40 meestgestelde vragen en antwoorden over Brexit en Douane.

ATA Carnet

Om bij tijdelijke uitvoer oponthoud en administratieve rompslomp aan de grens te beperken, kun je gebruik maken van een ATA-carnet
 

Exportregels

Vanaf 1 januari 2021 gelden andere exportregels. Op de Access2Markets portal van de Europese Commissie vindt je alle informatie als je wilt exporteren naar landen buiten de EU.

Goederenvervoer naar het VK

Als je goederen vervoert naar het VK moet je je aanmelden bij de Goods Vehicle Movement Service (GVMS). De Britse douane heeft een handige checklist samengesteld.

 

Brexit-BTW

Vanaf 1 januari wordt het Verenigd Koninkrijk gezien als een ‘derde land’. Dit heeft gevolgen voor de verkoop van diensten en daarbij de BTW regels

Brexit-vouchers

Met de Brexit-voucher krijg je subsidie voor advies over alternatieve markten en de gevolgen van Brexit voor je onderneming.

Veel gestelde vragen

Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen van ondernemers over Brexit.

Webinar Brexit en de nieuwe EU-VK Deal

In dit webinar wordt besproken wat de nieuwe deal betekend voor ondernemers. 

Beurzen

Congressen & Bijeenkomsten

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers