toegankelijkheid Evenementen

Hoe toegankelijk is jouw online en/of fysieke evenement?

Evenementen zijn voor iedereen. Toch is deelname aan online en/of fysieke evenementen voor miljoenen Nederlanders niet vanzelfsprekend. CLC-VECTA heeft zich daarom aangesloten bij het maatschappelijk overleg van MKB-Nederland en VNO-NCW om het bewustzijn over toegankelijkheid te vergroten en projecten die toegankelijkheid bevorderen, te stimuleren.

Wat willen we hiermee bereiken:

  1. Ondernemers bewust maken van hindernissen voor mensen met een beperking
  2. Keuzemogelijkheden voor personen met een beperking verruimen
  3. Inclusief denken in de sector bevorderen

Aan de slag!

Wil jij aan de slag met de toegankelijkheid van jouw organisatie en evenementen? Er zijn als onderdeel van de toegankelijkheidscampagne verschillende tools ontwikkeld. Kijk op www.mkbtoegankelijk.nl voor meer tips en tools.

Checklist toegankelijkheid

De checklist helpt je om in kaart te brengen hoe toegankelijk jouw informatievoorziening, pand, betaalsysteem en producten zijn.

Gastvrijheidstips

Hoe ga je gastvrij om met mensen met dementie, een beperking of assistentiehonden? Deze tips helpen je op weg.
 

Toegankelijke evenementen

Deze checklist met 7 thema’s helpt je om evenementen toegankelijk te maken voor iedereen.

MKB-Tool Drempelhulp

Een drempel van 2 cm. bij de ingang kan al een belemmering vormen. Deze tool helpt je te bepalen of en zoja, wat voor drempelhulp je nodig hebt.
 

Zelfscan website

Wil je weten hoe toegankelijk jouw website is? Test het uit zelf uit! De uitkomsten geven een indicatie van de punten waar je mee aan de slag kunt.
 

'Stoomcursus' gebarentaal

In de video ‘Stoomcursus Gebarentaal voor ondernemers’ geven Irma Sluis en Tobias de Ronde je een aantal basisgebaren die vrij eenvoudig aan te leren én te onthouden zijn.
 

Gebarenbibliotheek

De MKB Toegankelijk Gebarenbibliotheek bevat korte, branchespecifieke gebaren voor woorden en zinnetjes als 'Welkom', ‘Waar ben je naar op zoek?’ ‘Heb je gereserveerd?’ en 'Veel plezier'.

Beurzen

Congressen & Bijeenkomsten

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers