Zaken doen met het Verenigd koninkrijk na Brexit

Per 1 januari 2021 is het Verenigd Koninkrijk definitief uitgetreden uit de Europese Unie. Op deze pagina vindt je alle relevante informatie en handige links, hulpmiddelen en tips voor wanneer je zaken doet met, of (tijdelijk) werkzaamheden uitvoert in het Verenigd Koninkrijk.

Meldingsplichtdossier Verenigd Koninkrijk

In dit Meldingsplichtdossier maken we je wegwijs in de wetten en regels, waaronder de meldingsplicht, waaraan je moet voldoen als je in het VK aan de slag gaat.

Zaken doen met het VK

Voor nieuws en praktische handvatten over zakendoen met het VK na de Brexit kan je terecht bij de Kamer van Koophandel.

Exportregels

Vanaf 1 januari 2021 gelden andere exportregels. Op de Access2Markets portal van de Europese Commissie vindt je alle informatie als je wilt exporteren naar landen buiten de EU.

ATA Carnet

Om bij tijdelijke uitvoer oponthoud en administratieve rompslomp aan de grens te beperken, kun je gebruik maken van een ATA-carnet

Brexit-BTW

Vanaf 1 januari wordt het Verenigd Koninkrijk gezien als een ‘derde land’. Dit heeft gevolgen voor de verkoop van diensten en daarbij de BTW regels

Brexit - Douane 

Bekijk de 40 meestgestelde vragen en antwoorden over Brexit en Douane.

Veel gestelde vragen

Hier vind je het antwoord (van de Belastingdienst) op de meest gestelde vragen van ondernemers over Brexit.

Goederenvervoer naar het VK

Als je goederen vervoert naar het VK moet je je aanmelden bij de Goods Vehicle Movement Service (GVMS). De Britse douane heeft een handige checklist samengesteld.

Beurzen

Congressen & Bijeenkomsten

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers