Update Zero Emissiezones: 26 steden vanaf 2025

28-2-2022

Zesentwintig steden hebben al formeel aangekondigd in 2025 een zero-emissiezone in te voeren: Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Den Bosch, Hoorn, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaanstad en Zwolle.
 
Naar verwachting loopt dat aantal rond de zomer op tot ongeveer dertig, verspreid over heel Nederland. Concreet betekent dat dat er in die steden op termijn alleen nog volledige uitstootvrije bestelbussen en vrachtwagens rijden. Dit is een van de afspraken uit het Klimaatakkoord. Van 19 van deze zones is nu bekend waar de grenzen liggen.
 
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft samen met TLN hiervoor een interactieve kaart ontwikkeld. Op deze kaart vind je de zones zoals nu bekend. Daarnaast biedt de kaart een hoop relevante data over stadshubs, huidige milieuzones, bedrijfsterreinen, winkelgebieden en nog veel meer. De kaart geeft daarmee inzicht in de actuele mogelijkheden voor zero-emissie bevoorrading. Hiermee wil het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gemeenteambtenaren, opdrachtgevers, ondernemers en transporteurs ondersteunen bij het organiseren van duurzaam vervoer in de stad. Uiteindelijk zullen alle ZE-zones op deze kaart zichtbaar worden.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers