Checklist Gezond en vitaal thuiswerken

Veel mensen werken al maandenlang dagelijks vanuit huis. Dit is een uitzonderlijke situatie die nog lange tijd kan duren. Voor kantoormedewerkers zal thuiswerken de norm blijven. Dit zorgt voor ergonomische uitdagingen, zoals nek- en schouderklachten, maar ook psychisch is er een zorgelijk effect te zien.
 
Met de checklist ‘Gezond en vitaal thuiswerken’ van onze kennispartner ArboNed kunt je direct zien of je alles rond thuiswerken goed hebt geregeld. Hoe meer vinkjes je zet, hoe meer uitval door thuiswerken je voorkomt.
 
Zorgplicht als werkgever
Als werkgever moet je volgens de Arbowet elke arbeidsplaats in het arbobeleid betrekken. Ook de thuiswerkplek. Als werkgever moet je nagaan of de thuiswerkplek bijvoorbeeld ergonomisch is ingericht.
 
Bent je als werkgever 'gedwongen' door de coronamaatregelen om thuiswerken te faciliteren? Dan kan niet worden verwacht dat je direct de juiste spullen heeft voor iedereen of heeft gecheckt of alle werknemers goede werkplekken hebben. De zorgplicht geldt echter nog steeds. De checklist van ArboNed helpt je om aan de zorgplicht te voldoen. 
 

Beurzen

Congressen & Bijeenkomsten

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers