Duurzaamheid

Een thema waar we niet meer omheen kunnen, zowel persoonlijk als zakelijk. Sommige bedrijven worden al verplicht inspanningen te verrichten om duurzamer te ondernemen, veel andere voelen de noodzaak zelf. Onze branche is in basis niet heel duurzaam. Een evenement voor één of meerdere dagen brengt veel logistiek, bezoekersstromen, eten en drinken, energieconsumptie en afval met zich mee. We kunnen stappen maken om onze bedrijven én evenementen duurzamer te organiseren. Maar waar begin je?

CLC-VECTA biedt je in deze kennisbank informatie over het meten, reduceren en compenseren van je Co2 footprint, subsidies voor verduurzaming en keurmerken. Ook geven we achtergrondinformatie en de stand van zaken rondom (verplichte) verslaglegging op het gebied van duurzaamheid en een overzicht van artikelen en blogs over duurzaamheid in het algemeen. Daarnaast vind je, vanuit de 5 aspecten die het zwaarst wegen in de carbon footprint van evenementen (zie blokjes hieronder), kennis, inspiratie, tips en handvatten om aan de slag te gaan.

Deze kennis, inspiratie, tips en handvatten deelt CLC-VECTA maandelijks in de Nieuwsbrief Duurzaamheid. Bekijk hier de reeds verzonden nieuwsbrieven terug. Ontvang jij de Nieuwsbrief Duurzaamheid nog niet en zou je dat wel willen? Stuur ons een mail om je aan te melden!

Logistiek

Door de diversiteit aan logistieke stromen rondom een evenement is samenwerking essentieel om te verduurzamen. We hebben hierover tips en stappen die je individueel kunt maken voor je verzameld.

Productie & afval

Maak ‘een groene blik’ integraal onderdeel van je totale proces: bewuste keuzes in de startfase leiden tot minimalisering van uitstoot én afvalstroom. Met handige links naar groenere inkoop alternatieven!

Food & food waste

Van inkoop tot afval en het hele proces daartussen - alle opties om zo duurzaam mogelijk met voedsel om te gaan op een rijtje gezet. Inclusief een aantal technologische innovaties die je daarbij kunnen helpen.

Energie & water

Een overzicht van besparende maatregelen voor energie en water die toepasbaar zijn op zowel bedrijf als evenement.

Reizen & verblijven

Welke keuzes kan je maken om hier tot reductie te komen, niet alleen met betrekking tot gasten/bezoekers, maar ook je eigen (zakelijke) reizen?

Beurzen

Congressen & Bijeenkomsten

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers