Grensoverschrijdend zakendoen

Alles wat je moet weten over (tijdelijk) werken over de grens, het aannemen van buitenlands personeel & detachering en onze lobby in de EU vind je hier.

Meldingsplicht in Europa

In onze meldingsplicht-dossiers hebben we de meldings- en documentatieplichten en aanvullende verplichtingen voor het werken in diverse EU-landen voor je beschreven.

Arbeidstijdenwetgeving in Europa

De arbeids- en rusttijden in Duitsland, België en Frankrijk, en uitzonderingen hierop voor de tentoonstellingsbouw, hebben we in een whitepaper voor je in kaart gebracht.

Brexit

Per 1 januari 2021 is het Verenigd Koninkriijk definitief uitgetreden uit de Europese Unie. Hier vindt je alle relevante informatie en handige links, hulpmiddelen en tips voor wanneer je zaken doet met het Verenigd Koninkrijk.

Artikelen & whitepapers

We ondersteunen je met handige artikelen en whitepapers over o.a. rijverboden in Europa en de inzet van flexibele arbeidskrachten bij standbouwprojecten in Duitsland.

SOLVIT

Ondernemers met problemen met EU-rechten kunnen voor praktische oplossingen terecht bij het Nederlandse SOLVIT-centrum, onderdeel van de RVO.

Lobby in de EU

MKB-Nederland werkt samen met brancheorganisaties, waaronder CLC-VECTA, om ook op Europees niveau je belangen te behartigen.

Oekraïne

De oorlog in Oekraïne heeft grote humanitaire gevolgen, maar ook ondernemers zien zich geconfronteerd met met uitdagingen. We verzamelen hier zoveel mogelijk relevante informatie en nuttige links voor je.

Beurzen

Congressen & Bijeenkomsten

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers