Grensoverschrijdend zakendoen

Alles wat je moet weten over (tijdelijk) werken over de grens, het aannemen van buitenlands personeel & detachering en onze lobby in de EU vind je hier.

Meldingsplicht in Europa

In onze meldingsplicht-dossiers hebben we de meldings- en documentatieplichten en aanvullende verplichtingen voor het werken in diverse EU-landen voor je beschreven.

Arbeidstijdenwetgeving in Europa

De arbeids- en rusttijden in Duitsland, België en Frankrijk, en uitzonderingen hierop voor de tentoonstellingsbouw, hebben we in een whitepaper voor je in kaart gebracht.

Brexit

Het Verenigd Koninkrijk heeft op 31 januari de EU verlaten. Komend jaar is er sprake van een status-quo-overgangsperiode van 1 jaar. Hier vind je alles wat je moet weten & hulpmiddelen om je voor te bereiden op Brexit.

Artikelen & whitepapers

We ondersteunen je met handige artikelen en whitepapers over o.a. rijverboden in Europa en de inzet van flexibele arbeidskrachten bij standbouwprojecten in Duitsland.

Buitenlands personeel aannemen & detachering

In handige factsheets krijg je inzicht in de lokale regels op het gebied van arbeidsrecht, belastingen, sociale zekerheid, employee benefits en welzijn & gezondheid.

Lobby in de EU

MKB-Nederland werkt samen met brancheorganisaties, waaronder CLC-VECTA, om ook op Europees niveau je belangen te behartigen.

Beurzen

Congressen & Vergaderingen

Evenementen & Incentives

Entertainment

Partners & preferred suppliers