Speciale aanbieding CLC-VECTA leden ArboNed

Het verzuimpercentage in de evenementenbranche blijft laag

Met een verzuimpercentage van 2,6% is het verzuim bij leden van CLC-VECTA die bij ArboNed aangesloten zijn, behoorlijk lager dan het landelijk gemiddelde van 4,3%. Zo blijkt uit de periodieke brancherapportage die ArboNed jaarlijks samenstelt voor CLC-VECTA. De verzuimrapportage biedt CLC-VECTA leden een referentie om te beoordelen of het eigen verzuim uit de pas loopt.
 
In de afgelopen jaren laten de cijfers in de rapportages een stabiel beeld zien. De meldingsfrequentie nam in 2018 iets toe t.o.v. 2017, datzelfde geldt voor de verzuimduur; het merendeel van het verzuim kent een verzuimduur van 43 t/m 730 dagen, gemiddeld in 2018 was 45,6 dagen. Ruim de helft van de verzuimgevallen zijn te wijten aan psychische aandoeningen. Het aantal verzuimdagen is gemiddeld ook hoger bij deze verzuimoorzaak. We kunnen dus concluderen dat de maatschappelijke ‘trend’ waarbij psychische en stress gerelateerde klachten een belangrijke verzuimoorzaak zijn. En dat het verzuim in de sector op zichzelf dus wel laag is, maar als er uitval is, het herstel lang(er) duurt. Alle reden om goed te kijken naar preventieve maatregelen om uitval te voorkomen. ArboNed biedt daarvoor verschillende hulpmiddelen en helpt organisaties daarbij.

Aanbod Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)
Volgens de wet dient ieder bedrijf een RI&E uit te voeren. CLC-VECTA heeft voor de Cao partijen een erkende branche RI&E Tentoonstellingsbedrijven. Organisaties met minder dan 25 werknemers kunnen volstaan met een lichte schriftelijke toets. Het toetsen inclusief een bedrijfsbezoek van een deskundige is vereist indien een werkgever meer dan 25 werknemers in dienst heeft.

CLC-VECTA leden kunnen hier de gehele brancherapportages downloaden

Kortingsregeling
Als lid van CLC-VECTA ontvang je een aantrekkelijke branchekorting van 3 tot 5%. Een overzicht van het aanbod vind je op www.arboned.nl.

ArboNed is sinds juli 2010 preferred supplier van CLC-VECTA. Voor vragen over de rapportages of het speciale CLC-VECTA aanbod kan contact worden opgenomen met Perry Perdok.

Beurzen

Congressen & Vergaderingen

Evenementen & Incentives

Entertainment

BIJEENKOMSTEN

bekijk volledige
bijeenkomstenkalender