Women in the Exhibition Industry

terug naar zoekresultaten

Onderzoek naar vrouwen in de beurzensector

Plaatsingsdatum: 06-11-2018
Auteur: UFI, The Global Association of the Exhibition Industry
Bron: UFI, The Global Association of the Exhibition Industry

Samenvatting
Het onderzoeksrapport Women in the Exhibition Industry, een gezamenlijk project van UFI en haar mediapartner m+a, geeft inzicht in de perceptie van vrouwen- en mannenvaardigheden op de werkplek, de kansen op promotie voor vrouwen binnen de beurzensector en details van diverse carrièredrijfveren van vrouwen. Meer dan 200 respondenten van over de hele wereld, voornamelijk vrouwen, namen deel aan de online enquête.
 
Volgens de onderzoeksresultaten is maar liefst 32% van de respondenten zeer tevreden over het werken in de beurzensector en houden zij van hun baan.

Vrouwen worden soft skills toegekend als goede communicatieve vaardigheden en empathie. Vrouwen werden ook beoordeeld op hun sterke organisatorische vaardigheden, met de capaciteit om te multitasken. Ondanks deze soft skills, bleven vrouwen achter bij mannen als het ging om netwerken. Ondertussen hebben alle respondenten, zowel vrouwen als mannen, zelfvertrouwen, technische knowhow en aan macht gerelateerde vaardigheden aan mannen toegekend.

Wat de behandeling en gelijkheid van kansen betreft, voelde meer dan de helft van de vrouwelijke respondenten zich niet gelijk behandeld als het gaat om salaris- en carrièremogelijkheden, en meer dan een derde voelde ook dat ze werden belet meer verantwoordelijkheid te hebben.

De meeste respondenten waren van mening dat de sector baat zou hebben bij meer vrouwelijke leiders en 61% ziet nu al actieve steun voor vrouwen, hoewel slechts 49% denkt dat quota de juiste weg zijn. Vrouwen, in tegenstelling tot mannen, moeten vaak kiezen tussen hun loopbaan en privéleven, dat ook wordt gezien als een van de belangrijkste negatieve carrièrefactoren, met loopbaanonderbrekingen als gevolg van zwangerschapsverlof (78%) en institutionele discriminatie (68%).

Het persbericht (EN) met een samenvatting van de uitkomsten lees je hier.

Kennisdocument
Het rapport is te downloaden via de website van UFI.

Beurzen

Congressen & Vergaderingen

Evenementen & Incentives

Entertainment

Partners & preferred suppliers

BIJEENKOMSTEN

bekijk volledige
bijeenkomstenkalender