Arbeidsmarkmonitor Gastvrijheidssector 2023

terug naar zoekresultaten

De monitor geeft inzicht in o.a. het aantal bedrijven, banen en arbeidsmobiliteit

Plaatsingsdatum: 08-12-2023
Auteur: NBTC
Bron: NBTC

De Arbeidsmarktmonitor Gastvrijheidssector 2023 geeft inzicht in onder meer het aantal bedrijven, banen en arbeidsmobiliteit en biedt de mogelijkheid om alle arbeidsmarktinformatie op provinciaal en regionaal niveau te analyseren. Maar ook op sector (‘evenementenbranche’) en deelbranche / sector (bijvoorbeeld organisatie van congressen en beurzen, eventcatering en hotels). De Arbeidsmarktmonitor Gastvrijheidssector 2023 bevat cijfers over 2022 en geeft op sommige onderdelen al een inkijk in 2023.

Verdiepende analyse NBTC
Ten opzichte van 2021 is zowel het aantal toeristische banen als het aantal fte’s toegenomen. Deze groei is groter in vergelijking tot de ontwikkeling van de totale arbeidsmarkt. In 2022 viel bijna 3,5% van het totaal aantal bedrijven in Nederland binnen de toeristische sector. Het aantal fte’s was ongeveer 4,5% van de totale werkgelegenheid in Nederland. Lees deze en meer cijfers en informatie in de verdiepende analyse die NBTC maakte van de arbeidsmarktmonitor.
 
Initiatiefnemers
In 2019 is NBTC gestart met de Arbeidsmarktmonitor Toerisme om meer inzicht te krijgen in de toeristische arbeidsmarkt. De afgelopen jaren is de monitor verbreed tot de huidige Arbeidsmarktmonitor Gastvrijheidssector in samenwerking met leden van Gastvrij Nederland, naast CLC-VECTA, VVEM, KNV, HISWA-RECRON, Club van Elf, VDN, KHN (in samenwerking met SVH), ANVR en NBTC.
 

Beurzen

Congressen & Bijeenkomsten

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers