World Map of Exhibition Spaces 2023

terug naar zoekresultaten

Het rapport bevat gegevens van 1425 beurslocaties wereldwijd

Plaatsingsdatum: 13-12-2023
Auteur: UFI, The Global Association of the Exhibition Industry
Bron: UFI, The Global Association of the Exhibition Industry

Beschikbare ruimte voor beurzen is een belangrijke factor in de ontwikkeling van de wereldwijde sector. Om de sector te voorzien van actuele cijfers over de capaciteit van beurslocaties, onderzoekt UFI met hulp van landelijke associaties waaronder CLC-VECTA, de beschikbare vierkante meters.

Deze editie van de World Map of Exhibition Venues bevat gegevens van de grootste locaties in 21 landen die, in het betreffende land, gezamenlijk een totale beurscapaciteit van meer dan 300.000 vierkante meter (m²) hebben. Om precies te zijn gaat het om 1425 locaties, verdeeld over dus 21 landen met een totale oppervlakte 42.1 miljoen vierkante meter. De top 3 wordt aangevoerd door China, gevolgd door Amerika en Duitsland.

De World Map of Exhibition Venues van 2023 bestrijkt de volgende 21 markten: Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, Mexico, Polen, Rusland, Zuid-Korea, Spanje, Zwitserland, Nederland, Turkije, VAE, Verenigd Koninkrijk en de VS.

Kai Hattendorf, CEO en Managing Director van UFI, zegt: “Deze bijgewerkte wereldkaart toont de meest complete kwantitatieve dataset van onze sector. Het is opmerkelijk om te zien dat de wereldwijde investeringen in upgrades en uitbreidingen van de beursruimte tijdens de pandemie zijn doorgegaan; een bewijs van de kracht en veerkracht van het kernbedrijfsmodel van onze sector.

Investeringen in locatieruimte zijn winst voor iedereen: voor de industrieën die door tentoonstellingen worden bediend, en voor de bestemmingen waar deze plaatsvinden. Onze samenwerking met jwc voor dit project zal regelmatige edities van dit belangrijke rapport mogelijk maken.” Jochen Witt, President en CEO van jwc GmbH voegt hieraan toe: “We zijn verheugd dat we de kans krijgen om met UFI samen te werken aan de nieuwste editie van de World Map of Venues. Door de databases van UFI en jwc samen te voegen, kunnen we de hoogste datakwaliteit garanderen voor alle belanghebbenden in onze sector.

De World Map of Exhibition Venues met locaties is het resultaat van een grondige herbeoordeling van de meeste markten en biedt een nauwkeurige weergave van de capaciteit van locaties wereldwijd. Onze voortdurende samenwerking met UFI zal voortdurende verbeteringen aan de database met zich meebrengen, waardoor deze de meest uitgebreide en betrouwbare kwantitatieve bron van locatiegegevens in onze sector blijft.”

Deze wereldwijde telling omvat alle beurslocaties met minimaal 5.000 m² bruto binnententoonstellingsruimte, wat fascinerende inzichten oplevert. Regionaal gezien herbergt Europa nog steeds het grootste deel van de totale capaciteit van locaties ter wereld, met 37,2%. Met 36,6% heeft Azië-Pacific zijn achterstand bijna ingehaald, waarbij in de hele regio nieuwe ruimtecapaciteiten worden toegevoegd naarmate de evenementenindustrie met deze markten meegroeit. Met 17,9% staat Noord-Amerika op de derde plaats.

Op land-/marktniveau is China nu de thuisbasis van 29,3% van de capaciteit van de locaties in de wereld. De VS beschikken momenteel over 14,9% van de mondiale capaciteit van evenementenruimte, terwijl Duitsland op de derde plaats 7,5% herbergt. Samen met Italië en Frankrijk zijn deze vijf markten goed voor 62% van de totale overdekte tentoonstellingsruimte ter wereld.

Qua omvang blijft het aantal ‘megalocaties’ groeien. Het gaat om locaties met meer dan 100.000 m² tentoonstellingsruimte. Het rapport bevat nu 81 van dergelijke locaties over de hele wereld, goed voor 6% van de totale markt. Er zijn 40 van deze megalocaties beschikbaar in heel Europa, en 35 in Azië en de Stille Oceaan. Ruim een ​​derde (35%) van alle locaties behoort tot het middelgrote segment, met een oppervlakte tussen 20.000 en 100.000 m², terwijl 59% van de locaties wereldwijd een binnencapaciteit heeft van tussen de 5.000 en 20.000 m². De gemiddelde omvang van locaties in de regio Azië-Pacific is groter dan die van welke andere regio dan ook, als gevolg van de vele infrastructuurprojecten in de regio, vooral in China.

Infographic-exhibition-spaces-UFI-2023.png
 

Beurzen

Congressen & Bijeenkomsten

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers