Amsterdam RAI bijna helemaal voorzien van energiezuinige verlichting

24-6-2013

Amsterdam RAI presenteerde haar vijfde duurzaamheidsverslag. In 2008 kreeg maatschappelijk verantwoord ondernemen een prominente plek in de organisatie. Het thema van dit verslag is 'RAI luistert'. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen die dit jaar hebben plaatsgevonden, is dat de RAI bijna het hele pand voorzien heeft van energiezuinige verlichting.

Op basis van de zeven pijlers die Amsterdam RAI hanteert (energie en klimaat, mobiliteit, water, afval, medewerkers, ketenverantwoordelijkheid en maatschappelijke betrokkenheid) heeft een dialoog plaatsgevonden met diverse stakeholders van het Amsterdamse beursgebouw.

De belangrijkste hoogtepunten uit het duurzaamheidsverslag van 2012 zijn:

- Award 'Best Sustainable Development Strategy' en winnaar van de European HSMAI Awards in de categorie 'Social Responsibility'.
- Er is een MVO-board ingesteld om het MVO-ambitieniveau te bepalen en de voortgang te monitoren.
- De medewerkerstevredenheid is een 7.7.
- Bijna het volledige pand is voorzien van energiezuinige verlichting.
- De aankoop van een elektrische bedrijfsauto.
- Organisatie RAIlatie; een platform waar leveranciers en medewerkers elkaar ontmoeten en nieuwe producten kunnen tonen.
- Het bieden van financiële middelen, kennis, faciliteiten en exposuremogelijkheden voor goede doelen als AMREF en het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Het duurzaamheidsverslag is gemaakt in samenwerking met BECO Groep B.V. en opgesteld volgens de richtlijnen van de GRI B (Global Reporting Initiative). Het volledige duurzaamheidsverslag 2012 is hier te lezen.

Ambitie
In het duurzaamheidverslag wordt ook nadrukkelijk vooruit gekeken. Hans Bakker, algemeen directeur bij Amsterdam RAI geeft aan: 'Amsterdam RAI gaat verder op de ingeslagen weg. We zijn ervan overtuigd dat een goed MVO-beleid waarde toevoegt en bijdraagt aan het (commerciële) succes van organisaties.'

'De RAI heeft de ambitie om in de congres- en evenementenindustrie de komende vijf jaar (2013 – 2017) één van de zichtbare koplopers in Europa te zijn op het gebied van duurzaamheid. Dat is een ambitieuze doelstelling in een wereld en branche waar de aandacht voor duurzaamheid explosief groeit. De veelheid aan initiatieven binnen de RAI en met name de inzet en motivatie van de eigen medewerkers om duurzame resultaten te behalen, sterkt ons in de gedachte dat Amsterdam RAI - ook de komende jaren- een onderscheidende rol in de beurs- en congresindustrie kan spelen', aldus Bakker.

Bron: Eventbranche.nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers