Belangrijk! Meldingsplicht voor opdrachten binnen de EU

29-5-2013

Een Nederlandse leverancier van producten of diensten die over de grens (een andere EU-lidstaat)  levert heeft vrijwel altijd te maken met in het buitenland geldende nationale regels voor het verrichten van werkzaamheden. Over het algemeen dient in het buitenland informatie te worden verstrekt over de aard en de duur van de werkzaamheden, over de werknemers die worden uitgezonden, over het uitzendende (in dit geval Nederlandse) bedrijf en over het ontvangende bedrijf.

Het niet naleven van deze verplichtingen kan leiden tot strafrechtelijke of administratieve sancties voor de werkgever, de uitgezonden werknemer en de partij bij wie de werkzaamheden worden uitgevoerd. In dit artikel vind je een overzicht van regelingen binnen de EU.

Limosa regeling
Via deze link vind je een omschrijving van de specifieke eisen voor België. In politiek Den Haag wordt onderzocht of deze Limosa regeling ook in Nederland kan worden ingevoerd.

Uitzonderingen
Omdat het bovenstaande de administratieve lastendruk verhoogt wordt momenteel onderzocht in hoeverre het mogelijk is voor onze branche een uitzonderingspositie te verkrijgen.  Totdat er uitsluitsel is, dient eenieder zich nauwkeurig aan deze regels te houden. Wij houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers